![]() |
7 Kurşuna İstiklal Marşı |
![]() |
![]() |
#1 |
Ergenekon
|
![]() 7 Kurşuna İstiklal Marşı7 KURŞUNLA İSTİKLAL MARŞI ![]() ![]() ![]() ![]() Güneydoğu’nun küçük bir ilçesinde görev yapan bir hakim, ilçe dışındaki lojmanından görünen karakolun bir gecesini söyle anlatır: "Lojmanımızın balkonundan o karakol görünürdü ![]() istihbarat kaynağından karakolun basılacağı haberi geliyordu ![]() baskının şimdiye kadar yapılanlardan çok daha büyük olacağı söyleniyordu ![]() Yakin birliklerden timler getirildi, karakolun etrafına mayınlar döşendi, ağır silahlarla takviyeler yapıldı ve baskın beklenmeye başlandı ![]() katılacak terörist şayisi bile veriliyordu ![]() ![]() Karakol o gün basılmadı ![]() başladı ![]() gelmiş teröristlerin, dairenin ortasına, gecenin karanlığında ateşleri parıldayan silahları ateşlediklerini görüyordum ![]() roket mermilerinin patladığı yerde olduğunu biliyorduk ![]() Tam anlamıyla çember içine almışlardı ![]() jandarmanın binasına gittik ![]() timlerden durumlarını bildirmelerini istiyor; dış emniyette bulunan timler de bu çağrılara cevap veriyor, havan ve uçaksavar ateşi istedikleri yerleri de tarif ediyorlardı ![]() "Bir süre sonra telsiz konuşmaları, timlerden birinin üzerine yoğunlaştı ![]() Timden bir türlü cevap alınamıyordu ![]() yapılıyor ancak bir türlü timle irtibata geçilemiyordu ![]() takip eden askerler timden ümitlerini kesmişlerdi ![]() çağrılar devam ediyordu ![]() ses duyuldu: "Yaralılarım var, yaralılarımı alın ![]() olmuştu ![]() ![]() birlik çıkacak ![]() gelmişti ![]() ![]() Herkes bu sözler üzerine yorum yapıyordu ![]() komutanlarından biri, bu timde şehit olduğundan emindi ![]() tekrar çağrı yapıldı ![]() ![]() bir değişiklik olmadı : "Yaralılarım var ![]() ![]() buçuk saat, beser dakika arayla Suat 3 kodlu timle muhabere aynen bu sözlerle sürdü : "Yaralılarımı alin" , "Sakin olun, geliyoruz ![]() "Hepimiz o time kimsenin yardıma gidemeyeceğini çok iyi biliyorduk ![]() Karakola düsen mermi sayısında azalma olmuyor, aksine, takviye alan teröristler baskının şiddetini gittikçe arttırıyorlardı ![]() değil karakolun dışına çıkmak, mevzi değiştirebilecek fırsatı dahi olmadığı apaçıktı ![]() kelimelerini işittik: "Hemen gelip yaralılarımı almazsanız, karakola dönüp bölüğü tarayacağım ![]() ![]() girdi ![]() yaptı ![]() ![]() başka bir şey demiyordu ![]() bir saat kadar daha tim komutanından ses çıkmadı ![]() yapılan yoğun çağrılara cevap vermedi ![]() şehit olduğunu düşünüyorduk ![]() İçim burkuluyor, başım dönüyor, tanık olduğum bu anlardan nefret ediyordum ![]() Telsizin başına tim komutanının okuldan devre arkadaşı geldi ![]() ümitle eline mikrofonu alıp, cevap beklemeden, telsizin kodlarını da kullanmadan, konuşmaya başladı: "Devrem ben Hüseyin ![]() devrem ![]() Biraz daha dayan olur mu? Bak destek timleri yola çıktı ![]() geliyorlar ![]() "Telsizin mandalını bırakıp beklemeye başladı ![]() marka, duvara monteli telsiz cihazının hoparlör kısmına gözlerimizi dikmiş bekliyorduk ![]() Hepimiz derin bir "Oh!" çektik ![]() verildi ![]() yaralılarımı alin ![]() ![]() olduğunu söylememişti ![]() Hepimiz donup kalmıştık ![]() sözü üzerine mikrofonu fırlattı ve odadan çıktı ![]() eşiğinde ayakta duruyor,duyduklarım ve gördüklerimle bir tarihe tanıklık ettiğimi düşünüyordum ![]() ![]() kadar hiç konuşmadı Yüzlerce kez yapılan çağrılara cevap vermedi ![]() Artik onun şehit olduğuna ben de inanmıştım ![]() yorgun düşmüş, telsizden yapılan "Suat 3, Konuşan Suat, Cevap ver!" Çağrısından bıkmış halde bir kösede yığılmışken, birden telsizin mandalina basıldığını fark ettik ![]() sesleri geliyordu ![]() unutamayacağım bir İstiklal Marsı dinlemeye başladım ![]() basıldığı için bütün telsizlerin konuşma imkanı durmuştu ![]() altında yaralı bir tim komutanının, makamıyla söylediği İstiklal Marşı’nı dinliyordum ![]() ![]() güzel İstiklal Marşı’ydı ![]() Birinci dörtlüğü bitirdi ![]() ![]() uzadı ![]() ![]() zorlayarak okumaya devam etti ![]() ![]() Hemen orayı terk ettim ![]() Bir daha onun sesini hiç duymadım ![]() Toplam 22 şehidin verildiği o baskın gecesinde, vücuduna saplanmış 7 merminin acısıyla söylediği İstiklal Marsı’nı ruhuma isleten tim komutanının ölmediğine ise hala inanamıyorum ![]() sona eriyor ![]() ![]() yedi mermi olduğu halde makamı ile istiklal Marşı söyleyen adamdır ![]() Okuyun Arkadaşlar ve bu VATAN için kanlarını akıtan Kahramanlarımızla övünün, gururlanın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
[KAPLAN]
|
![]() Gerçekten hüznün ve gururun bir arada yaşandığı; Türk askerinin fedakarlığını, yiğitliği gösteren duygu yüklü bir olay ![]() ![]() ![]() Ancak ! bu günlere baktığımızda, tarihimizi yabancının yazdığı kitaplardan öğrenmeye başladığımızı görüyoruz ![]() Bu kitaplar nasıl üniversitelerimize girmişse, " yabancı dille yozlaşma ( Kültür soykırımı ) " eğitiminin hızlanmasıyla beraber liselerimize ; daha sonra da ilkokulda öğrencilerimize öğretilmeye başlanacak ![]() ![]() Bu da kendimizi tanımamıza sebep olacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ergenekon'un dediği gibi Okuyun ! Hatta okumakla kalmayın çevrenizdekilere de anlatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kadar önemli bir konuya böyle güzel ve anlamlı bir yazıyla değindin için teşekkürler Ergenekon ![]() Konuyu sabitliyor ve Nesil Bilinçlendirme Kampına taşıyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
İSİMSİZ KARANLIK
|
![]() Bu müthiş etkileyici yazı için çok çok teşekkürler Ergenekon, emeğine sağlık ![]() KAPLAN'ın söylediklerine aynen katıldığımı da belirtiyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
angelesdream
|
![]() yazıyı heyecan içinde okudum ![]() ![]() "NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!" paylaşımından dolayı seni kutlarım ERGENEKON ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
7 KurşunLa İstiklal Marşı |
![]() |
![]() |
#7 |
gülgüzeli
![]() |
![]() 7 KurşunLa İstiklal Marşı7 Kursunla ISTIKLAL MARSI yazisini aynen iletiyorum ![]() ![]() Sizinle paylasmak istedim ![]() 7 KURSUNLA ISTIKLAL MARSI ![]() ![]() ![]() ![]() Güneydogu'nun küçük bir ilçesinde görev yapan hakim, ilçe disindaki lojmanindan görünen karakolun bir gecesini söyle anlatir: "Lojmanimizin balkonundan o karakol görünürdü ![]() istihbarat kaynagindan karakolun basilacagi haberi geliyordu ![]() baskinin simdiye kadar yapilanlardan çok daha büyük olacagi söyleniyordu ![]() Yakin birliklerden timler getirildi, karakolun etrafina mayinlar dösendi, agir silahlarla takviyeler yapildi ve baskin beklenmeye baslandi ![]() katilacak terörist sayisi bile veriliyordu ![]() ![]() Karakol o gün basilmadi ![]() basladi ![]() gelmis teröristlerin, dairenin ortasina, gecenin karanliginda atesleri parildayan silahlari ateslediklerini görüyordum ![]() roket mermilerinin patladigi yerde oldugunu biliyorduk ![]() Tam anlamiyla çember içine almislardi ![]() jandarmanin binasina gittik ![]() timlerden durumlarini bildirmelerini istiyor; dis emniyette bulunan timler de bu çagrilara cevap veriyor, havan ve uçaksavar atesi istedikleri yerleri de tarif ediyorlardi ![]() "Bir süre sonra telsiz konusmalari, timlerden birinin üzerine yogunlasti ![]() Timden bir türlü cevap alinamiyordu ![]() yapiliyor ancak bir türlü timle irtibata geçilemiyordu ![]() takip eden askerler timden ümitlerini kesmislerdi ![]() çagrilar devam ediyordu ![]() ses duyuldu: "Yaralilarim var, yaralilarimi alin ![]() olmustu ![]() ![]() birlik çikacak ![]() gelmisti ![]() ![]() Herkes bu sözler üzerine yorum yapiyordu ![]() komutanlarindan biri, bu timde sehit oldugundan emindi ![]() tekrar çagri yapildi ![]() ![]() bir degisiklik olmadi : "Yaralilarim var ![]() ![]() buçuk saat, beser dakika arayla Suat 3 kodlu timle muhabere aynen bu sözlerle sürdü : "Yaralilarimi alin" , "Sakin olun, geliyoruz ![]() "Hepimiz o time kimsenin yardima gidemeyecegini çok iyi biliyorduk ![]() Karakola düsen mermi sayisinda azalma olmuyor, aksine, takviye alan teröristler baskinin siddetini gittikçe arttiriyorlardi ![]() degil karakolun disina çikmak, mevzi degistirebilecek firsati dahi olmadigi apaçikti ![]() kelimelerini isittik: "Hemen gelip yaralilarimi almazsaniz, karakola dönüp bölügü tarayacagim ![]() ![]() girdi ![]() yapti ![]() ![]() baska bir sey demiyordu ![]() bir saat kadar daha tim komutanindan ses çikmadi ![]() yapilan yogun çagrilara cevap vermedi ![]() sehit oldugunu düsünüyorduk ![]() Içim burkuluyor, basim dönüyor, tanik oldugum bu anlardan nefret ediyordum ![]() Telsizin basina tim komutaninin okuldan devre arkadasi geldi ![]() ümitle eline mikrofonu alip, cevap beklemeden, telsizin kodlarini da kullanmadan, konusmaya basladi: "Devrem ben Hüseyin ![]() devrem ![]() Biraz daha dayan olur mu? Bak destek timleri yola çikti ![]() geliyorlar ![]() "Telsizin mandalini birakip beklemeye basladi ![]() marka,duvara monteli telsiz cihazinin hoparlör kismina gözlerimizi dikmis bekliyorduk ![]() Hepimiz derin bir "Oh!" çektik ![]() verildi ![]() yaralilarimi alin ![]() ![]() oldugunu söylememisti ![]() Hepimiz donup kalmistik ![]() sözü üzerine mikrofonu firlatti ve odadan çikti ![]() esiginde ayakta duruyor,duyduklarim ve gördüklerimle bir tarihe taniklik ettigimi düsünüyordum ![]() ![]() kadar hiç konusmadi Yüzlerce kez yapilan çagrilara cevap vermedi ![]() Artik onun sehit olduguna ben de inanmistim ![]() yorgun düsmüs, telsizden yapilan "Suat 3, Konusan Suat, Cevap ver!" çagrisindan bikmis halde bir kösede yigilmisken, birden telsizin mandalina basildigini fark ettik ![]() sesleri geliyordu ![]() unutamayacagim bir Istiklal Marsi dinlemeye basladim ![]() basildigi için bütün telsizlerin konusma imkani durmustu ![]() altinda yarali bir tim komutaninin, makamiyla söyledigi Istiklal Marsi'ni dinliyordum ![]() ![]() güzel Istiklal Marsi'ydi ![]() Birinci dörtlügü bitirdi
![]() ![]() uzadi ![]() ![]() zorlayarak okumaya devam etti ![]() ![]() Hemen orayi terk ettim ![]() Bir daha onun sesini hiç duymadim ![]() Toplam 22 sehidin verildigi o baskin gecesinde, vücuduna saplanmis 7 merminin acisiyla söyledigi Istiklal Marsi'ni ruhuma isleten tim komutaninin ölmedigine ise hala inanamiyorum ![]() sona eriyor ![]() ![]() yedi mermi oldugu halde makami ile istiklal Marsi söyleyen adamdir ![]()
![]() |
Cevap : 7 Kurşuna İstiklal Marşı |
![]() |
![]() |
#8 |
bonsoir
|
![]() Cevap : 7 Kurşuna İstiklal Marşıbu olayı yazdığınız için çok tşkr ederim ![]() ![]() ![]() ENGİZEK KARTALI adlı kitapta 1992 yılında 172 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : 7 KurşunLa İstiklal Marşı |
![]() |
![]() |
#9 |
VANDETTA
![]() |
![]() Cevap : 7 KurşunLa İstiklal MarşıNe yazık ki şimdi bazı paşalarımızda Akif'in İstiklal Marşına ustaca yerleştirdiğini iddia ettiği 'hak' 'hakka taban vs ![]() ![]() ![]() ![]() Bölemediler bölemiyecekler,bugünler Türk'ün en karanlık günleri ve ben eminimki her çıkışın bir inişi olduğu gibi birde çıkışı vardır zamanı geldiğinde herşey eskiye dönecek ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
[KAPLAN]
|
![]() Cevap : 7 Kurşuna İstiklal MarşıKonu daha önce açılmıştı ancak hem böylesine anlamlı bir konuyu paylaşmanız hem de her iki konuda da güzel yorumlar bulunması nedeniyle konuları birleştirmeyi daha uygun buluyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
atalay
|
![]() Cevap : 7 Kurşuna İstiklal Marşı317 KISA DÖNEM YUSUF ATALAY CÖMERT - TOPCU VE FÜZE OKULU- POLATLI-ANKARA VATAN SANA CANIM FEDA ![]() ![]() ![]() NE MUTLU TURKUM DİYENE ![]() ![]() HER SEY VATAN İCİN ![]() ![]() ![]() ![]() HER TÜRK ASKER DOĞAR YEMİN TORENİMDE BU SÖZLERİ SOYLERKEN İCİM TİTRİYORDU ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
seyito
|
![]() Cevap : 7 Kurşuna İstiklal Marşıcok güzelmiş paylaşım icin tşkederim |
![]() |
![]() |