![]() |
Kalbim Sevgi Körü... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalbim Sevgi Körü...Kapkalın duvarların, Tut ki Berlin Duvarı’nın arkasında Saklanmak istiyorum, kimse beni görmesin diye ![]() Yok yok, acılarımın izi Hiç kimseye bulaşmasın diye ![]() Sevdiğim Kafdağı’nın ardında, Ben burada cümbür cemaat yaşıyorum ![]() Üzgünüm ![]() Yolunun üstündeki dikenim, biliyorum ![]() Ama bir düşün, bir tanem: “Gül”ün aslı ne? Diken değil mi? Sevda, hele karasevda; “Diken tarlasında dolaşmak”tan başka nedir? Sözlerin dilimdeki zehir ![]() Kör bir zamanın eline düştüysen, Aranmadıysan, Ya da arandım diye aradığımda, Senden bir işaret, bir iz bulamadıysam, Söyle bana “Suçlu olan yalnız ben miyim?” Hem sen, hem ben; sebepsiz vurgun yedik ![]() Zalim avcı, kaderimizin tuzağına düşürdü bizi ![]() Zaman değirmeninin dişlerine yem etti ikimizi… Yapayalnız yaşamışsın bir ara, Hem de soluksuz uzun bir zaman diliminde ![]() Sanki ben farklı mıydım? Ben de yalnızdım, Ve uçsuz bucaksız, karanlık bir tüneldeydim ![]() Ama inan yalnızlık kuyusuna düştüğünde Haberim olsaydı, İki elim kanda olsa da, Mutlaka sana gelirdim ![]() Yüreğinin kederini, yüreğimle eritirdim ![]() Tek zeytin tanemin yarısını Seninle bölüşürdüm ![]() Amansız dağlar bile bana vız gelirdi ![]() Dağları aşmak, Ferhat’ın işi değil mi? Dünyam zindan kesildi ![]() Karanlıktayım şimdi ben ![]() Zindan, benim ömrümün öteki adı ![]() Dediğin gibi, kendi kozası içinde geçen Yalnız bir hayata razı oldum ben ![]() Şikayet etmedim ![]() Sızlanmadım ![]() Her şeyi kader belleyip, sineme çektim ![]() Yaşamak diyorsan, bil ki yaşamadım… Şimdi okyanusun tam ortasındayım ![]() Üstelik yüzme de bilmiyorum ![]() Bunu sen de biliyorsun ![]() Bu sal, bu yorgun sal; Uzun zaman beni çekmez ![]() Ya da sensizliğe dayanıp da Ayakta kalamam ben ![]() Buna nefesim yetmez ![]() Gücüm kafi gelmez ![]() Işığım yok ![]() Pencereme güneş bile konmuyor ![]() Karanlık gecede dolunay da görünmüyor ![]() Tutunacak dalım da yok ![]() Yüreğim kanıyor; Çaresizim ![]() Omuzlarımda, ah benim şu omuzlarımda Düştüğü yerden kalkmayasıca omuzlarımda Kahroluş sebebim olan sevdamın ağır yükü ![]() Hiç akıllanacağım da yok benim Bu kaçıncı seferdir böyle, Tuzağına düşüyorum kaderimin? Ya kalbim sevgi körü, Ya kafam yerinde değilÜyeler Görebilir ] Katlandıklarına katlanmam, Gözlerinde gülücükler açmasına yeter mi? Bana da çektirmekse amacın, buna değer mi? Sensiz, ne yaparım ben? Oyhan Hasan BILDIRKİ |
![]() |
![]() |
|