Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avril, biyografisi, hayatı, kimdiravril, lavingne

AvriL LAVinGne kimdir-AvriL LAVinGne hayatı,biyografisi

Eski 06-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Avril Lavigne

Son dönemde en iyi çıkış yapan genç şarkıcılardan biri olan Avril Lavigne, kaliteli şarkıları, güzel sesi, boynundan eksik etmediği kravatı, kısa paçalı pantolonları ve çizgili çoraplarıyla kendine özel bir tarzı olan, "Britney Spears gibi olabilirdim ama ben, dış görünüşümü değil müziğimi satmak istiyorum" diyerek genç yaşta ünlü olmanın şımarıklığından da sıyrılmayı başarmış gibi görünen şirin bir Kanadalı
Avril, Kanada'nın beşbin nüfuslu Napanee kasabasında, bir ev hanımının ve telefon firmasında çalışan bir babanın ortanca kızı olarak dünyaya geldi Annesinin "her zaman ilgi odağı olmak isteyen bir çocuktu" diyerek özetlediği okul öncesi döneminde; yatağının üzerini sahne olarak hayal eden, çevresinde binlerce izleyeni varmışcasına havaya girip şarkılar söyleyen, zıplayarak konserler veren bu şirin genç kız, müzik dünyasına gerçek anlamda ilk adımını kilisede söylediği şarkılarla attı Ardından küçük fuar alanlarındaçocuk parçaları seslendiren ve gerçek bir müzik tutkunu olan Avril, 'müziği meslek olarak seçmesini' "yapmak zorunda olduğu iş" olarak açıklıyor
Avril, şarkı yazmaya, ilk gitarını aldığı gün başlamış "Dışarıdan eve her geldiğimde gitarımı elime alır, o gün başımdan geçenlerle ilgili sözler yazarım İnsanların ne düşündüğü beni pek ilgilendirmiyor Çünkü onlar benim hissettiklerim, benim sözcüklerim" diyor küçük kız Belki de onu farklı kılan bu Avril, kendisi gibi olmak ve 'istediği şeyi üretmek' dışında birşeyin gerçekliğine inanmıyor İlk fotoğraf çekimini anımsarken de bunu doğrulayan şeyler söylüyor; "İlk çekimde beni çok çekici ve alımlı göstermek istediklerini söylediler Oysa ben doğal olmak, kendim gibi görünmek istiyorum" Henüz 17 yaşında müzik piyasasını yerinden oynatan, peşisıra klipler çekebilecek olanağa sahip yapımcılarla çalışan Avril, bu olgun davranışlarıyla gerçekten övgüyü hak ediyor
Avril Lavigne, bir radyonun düzenlediği yarışmayı kazanarak Ontario'ya gitmeye ve efsane isim Shania Twain ile yan yana şarkı söylemeye hak kazandı Bu, onun için oldukça önemli bir olaydı Belki de müzik piyasasına atılan adımların temelini oluşturuyordu Üst üste gelen başarılar, Avril'ın, Napanee'deki okuluna bir süre daha devam etmesine engel olmadı Asıl sıkıntısı, eğitimin içeriğiydi Okulun "insan zekasını ölçüp geliştirmeye yetmediği" kanısında olan genç kız, eğitimini yarıda bıraktı ve müziğe ağırlık verdi
Bir süre sonra çıktığı New York seyahatinde, sesi ve yeteneğiyle yapımcı Antonio Reid'in dikkatini çekti ve genç kız, Arista Kayıt Şirketi'yle sözleşme imzaladı (Aslında bu yaklaşım, genç şarkıcının pek hoşuna gitmiyor; "Reid'in beni keşfettiği doğru değil, ben kendimi keşfettim" diyor)
Daha sonra Manhattan'a taşınarak albümünün hazırlığına başlayan Avril için ilk çalışmalar oldukça sıkıntılıydı Oldukça önemli, tecrübeli isimlerle bir arada olan genç şarkıcı, başka söz yazarlarının kendisi için şarkı yazması fikrine karşı geldi "Ben kendi müziğimi, kendi sözlerimle yapmalıydım" diyordu Stresli görüşmelerin ve uykusuz birkaç gecenin ardından Los Angeles'ta beyaz bir sayfa açtı Burada, yapımcı ve söz yazarı Clif Magness ile bir araya geldi Avril'a göre Magness; tam kendisine uygun, şarkıcının özgürlüğüne ve özgünlüğüne destek veren eşi bulunmaz biriydi Böylesine güzel başlayan bir işbirliğinin başarıyı getirmesi tesadüf olmayacaktı
Keyifli ve özenli bir çalışmanın ürünü olan ve tüm şarkılarının sözlerini Avril'ın yazdığı "Let Go" albümü, 4 Haziran 2002'de piyasaya sunuldu Büyük ilgi gören ve kısa sürede müzik listelerinde üst sıraları zorlayan albüm, video klipleriyle de güncelliğini koruyor Avril, çıkış parçası olan 'Complicated' için, "Özel biri için yazmadım Hayatla, ilişkilerle ve aldatılan insanlarla ilgili bir şarkı" diyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-23-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

27 Eylül 1984 yılında doğan ve genç yaşına rağmen girdiği müzik piyasasında sıkı bir çıkış yapan Avril, yaşının sıkıntılarını yansıttığı şarkı sözleri, değişik güzel sesi, boynundan eksik etmediği kravatı, kısa paçalı pantolonları ve çizgili çoraplarıyla kendine özel bir tarzı olan genç bir punk-rock’çı Avril Lavigne, Kanada'nın küçük bir kasabasında, bir ev hanımının ve telefon firmasında çalışan bir babanın ortanca kızı olarak dünyaya gelmiş Annesinin "her zaman ilgi odağı olmak isteyen bir çocuktu" diyerek özetlediği okul öncesi döneminde; yatağının üzerini sahne olarak hayal eden, çevresinde binlerce izleyeni varmışçasına havaya girip şarkılar söyleyen, zıplayarak konserler veren bu şirin genç kız, müzik dünyasına gerçek anlamda ilk adımını kilisede söylediği şarkılarla attı

Avril, şarkı yazmaya, ilk gitarını aldığı gün başlamış Sonra da bir radyonun düzenlediği yarışmayı kazanarak Ontario'ya gitmeye ve efsane isim Shania Twain ile yan yana şarkı söylemeye hak kazanmış Bir süre sonra çıktığı New York seyahatinde, sesi ve yeteneğiyle yapımcı Antonio Reid'in dikkatini çekip, Arista Kayıt Şirketi'yle bir albüm anlaşması yapmış ve sıkça MTV’ye çıkan bir gençlik ikonu haline gelmesi çok uzun sürmemiş

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com