![]() |
Terbiyede ilk kural saygıdır¸ saygılı olunuz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyede ilk kural saygıdır¸ saygılı olunuzTerbiyede ilk kural saygıdır¸ saygılı olunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocukla arkadaş gibi olunur¸ ona değer verilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşünceler¸ inandırılarak benimsetilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgili anne-babalar¸ çocuğumuzla çok ilgilenip onun ne yapacağına lütfen biz karar vermeyelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Değerli veliler! Bunu çeşitlendirebiliriz ![]() ![]() Bazen çocuklar ilgi ve sevgisizlikten anne babasından intikam alırcasına davranışları tersine yaptıklarını da gözlemliyoruz ![]() ![]() Ahmet’i dinleyelim: - Annem ve babam bana televizyon seyretmeyi yasaklıyor¸ beni ders çalışmam için odaya kapatıp¸ kendileri televizyonun karşısına geçiyorlar¸ sesini bile kısmıyorlar¸ benim aklım da hep filmlerde oluyor¸ kafama hiç ders girmiyor¸ diyor ![]() Ayşe ne diyor: - Bana oyun oynamayı yasaklayan babam kahveden çıkmıyor ![]() ![]() ![]() Hatice’ye kulak verelim: - Anne ve babalarımız anlayışlı olmayı hiç düşünmüyorlar¸ kızgınlıklarını ve öfkelerini çok rahat söylüyorlar¸ ama sevgiye gelince cimrilik yapıyorlar¸ diyor ![]() Anne-Babalara Pulsuz Dilekçe * Çocuk eğitimi alanında değerli eserleri olan bilim adamının çocuk ağzıyla anne-babalara yazdığı mektubu dikkatlice okumanızı rica ediyorum ![]() ![]() ![]() " Sevgili Anneciğim¸ Babacığım! Bütün duygu ve düşüncelerimi dile getirebilseydim¸ size şunları söylemek isterdim ![]() ![]() ![]() ![]() Deneme ile öğrenirim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Büyümeyi çok istiyorsam da¸ ara sıra yaşımdan küçük davranmaktan kendimi alamıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bana kesin ve kararlı davranmaktan çekinmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öğütlerinizden çok davranışlarınızdan etkilendiğimi unutmayın ![]() ![]() ![]() ![]() Çok konuşup çok bağırmayın ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük yanılgılarımı büyük suçmuş gibi başıma kakmayın ![]() ![]() ![]() ![]() Yanlış davranışlarım üzerinde durup düzeltin ![]() ![]() ![]() Beni dinleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benden yaşımın üstünde olgunluk beklemeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bana haksızlık ettiğinizi anlayınca açıklamaktan çekinmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biliyorum¸ ara sıra sizi üzüyor¸ belki düş kırıklığına uğratıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * (Bkz: Çocuk ve Ruh Sağlığı¸ Prof ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|