![]() |
Dana Rosto |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dana RostoDana Rosto Malzemeler Mutfak Zorluk 3 Süre 60 dk ![]() Kaç Kişilik 6 Yöntem 1 ![]() 200 gr soyulmuş sosis 80 gr salam 100 gr dana jambon 1 Dilim ekmek 2 Kase küp doğranmış domates 3 Diş sarımsak 2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 Adet yumurta 1 Adet soğan 7 Çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber Mutfak ZORLUK 3 SÜRE 60 DK 6 KİŞİLİK Hazırlanışı Doğranmış soğan ve sarımsağı 4 çorba kaşığı sıvıyağda pembeleştirin ![]() Domatesi ilave edip, yüksek ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin ![]() Tuz ve karabiber serpin ![]() Sosis, salan ve janbonu robotta kıyın ![]() Yumurta, 1 tutam tuz ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi ve maydanozun yarısını derin bir kapta karıştırın ![]() 3 Çorba kaşığı sıvıyağı tavada kızdırın ![]() Eti koyup sık sık çevirerek kızartın ![]() Tavadan aldığınız rostoyu birer santim aralıklarla dilimler birbirindan ayrılmayacak şekilde kesin ![]() Eti bir fırın kalıbına koyup hazırladığınız karışımı dilimlerin arasına doldurun ![]() Yanına hazırladığınız domates gezdirin ![]() Üzerini yağlı kağıtla kaplayın ![]() 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin ![]() Yağlı kağıdı çıkarıp, 10 dakika daha pişirin ve fırından alın ![]() 10 Dakika dinlendirin ![]() Dilimler halinde servis tabağına alıp domatesli karışımı yanına ilave edin ![]() Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın |
![]() |
![]() |
|