Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mayonez, yapımı

Ev Yapımı Mayonez

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Yapımı Mayonez






Malzemeler:
  • 2 yumurta sarısı (çiğ olarak, sadece klasik tarif için) / 1 yumurtanın tamamı (sadece hızlı tarif için)
  • 1,5 su bardağı sıvıyağ,
  • 2 yemek kaşığı sirke ya da limon suyu,
  • 1 çay kaşığı tuz, çok az karabiber
Hazırlanışı: (30 saniyede hazırlanan hızlı tarif)
  • Bu tarifte tek değişiklik sadece 1 yumurtanın hem sarısı hem beyazı kullanıyor Onun dışındaki bütün malzemeler aynen kullanılacak (resimdeki malzemelerin tamamı)
  • Ağzı geniş temiz bir cam kavanoza, yumurta, sıvıyağ, tuz, biber, limon suyunu ekleyin
  • El blenderı ile çırpın Mayoneziniz kullanıma hazırdır kavanozun ağzını kapatıp buzdolabına kaldırın
  • Artık bu tariften sonra da hazır mayonez alınmaz
Hazırlanışı: (10 dakikada hazırlanan klasik tarif)
  • Cam bir kasede yumurta sarılarını, limon suyunu ve tuzun birazını ilave ederek iyice çırpın
  • Daha sonra yağını neredeyse damla damla ilave edin Bu arada ara vermeden çok hızlı bir şekilde çırpmaya devam edin
  • (İkinci kişi burada devreye girecek Arkadaşınız, çocuğunuz vs kaba yağı ilave ederken, siz de hızlıca çırpmaya devam edin)
  • Yağ ve yumurtanın yavaş yavaş katılaşmaya başladığını, renginin hafifçe beyazlamaya başladığını göreceksiniz Bu mayonezinizin tuttuğu anlamına gelir
  • Bu aşamadan sonra, yağını daha fazla miktarlarda eklemeye başlayın
  • Kalan tuzu da ekleyerek yağı bitirene kadar aynı şekilde devam edin
  • Mayoneziniz artık hazır, temiz bir kapaklı kase veya kavanoza alıp buzdolabına kaldırın
  • İçinde katkı malzemesi olmadığı için en fazla üç gün içinde tüketmeye çalışın
Dikkat edelim!
  • Evde yapılan mayonezi ençok 2 ya da 3 gün içinde tüketin Artarsa kullanmayın O yüzden gerektiği zaman küçük miktarlarda hazırlayıp hemen tüketin
  • Zeytinyağı ile hazırlamayın, tadı çok ağır olur
  • Bazı tariflerde içine hardal ilavesi de yapılıyor, ama ben sade hazırlamayı seviyorum
  • Kullanıldığı yere göre hazırladığınız mayoneze daha sonra istediğiniz ölçüde hardal ilavesi yapılabilir
  • Arzuya göre, çeşitli ince kıyılmış taze baharatlar (kekik, fesleğen, biberiye, dereotu vs) ekleyerek servis yapın
  • Dışarıda bekletmeyin, hızlı tüketin, çabuk bozulur
  • Bu arada eğer hazırlarken bozduysanız (tutturamadıysanız), kesilen yağ ve yumurta karışımını atmayın
  • Yeniden deniyorsanız, kıvamı tutunca bozduğunuz malzemeyi yağ yerine ilave edin (klasik tarif için)
  • Ya da, kek veya börek harcınızda kullanın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.