Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balıklı, tabbule, ton

Ton Balıklı Tabbule

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ton Balıklı Tabbule




Ton Balıklı Tabbule:
Bu salatayı da eşimin arkadaşlarının ve eşlerinin geldiği akşam için yapmıştım Tarifin aslı F&W dergisinden, ben sadece bulguru su yerine limon suyuyla ıslattım
Malzemeler:
  • 1 su bardağı bulgur
  • 3-4 limonun suyu
  • 6 taze soğanın beyaz kısımları, doğranmış
  • 6 turp, ince ince doğranmış
  • 1 havuç, rendelenmiş
  • 1/4 su bardağı maydanoz, doğranmış
  • 1/4 su bardağı taze nane, doğranmış
  • 1 kutu zeytinyağında ton balığı (yağını dökmeyin)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
Hazırlanması:[*]Bulguru geniş bir kaba alıp üzerine geçecek kadar limon suyu ilavesiyle 15 dakika bekletin 15 dakikanın sonunda çatalla karıştırın[*]Soğanı, turpları, havucu, maydanoz ve naneyi ekleyip karıştırın[*]Ardından yağıyla beraber ton balığını, zeytinyağını, tuz ve karabiberi ilave edin Tadını kontrol edip gerekirse bir miktar daha limon suyu, yağ ve tuz ilavesi yapınBu salatayı da eşimin arkadaşlarının ve eşlerinin geldiği akşam için yapmıştım Tarifin aslı F&W dergisinden, ben sadece bulguru su yerine limon suyuyla ıslattım
Malzemeler:
  • 1 su bardağı bulgur
  • 3-4 limonun suyu
  • 6 taze soğanın beyaz kısımları, doğranmış
  • 6 turp, ince ince doğranmış
  • 1 havuç, rendelenmiş
  • 1/4 su bardağı maydanoz, doğranmış
  • 1/4 su bardağı taze nane, doğranmış
  • 1 kutu zeytinyağında ton balığı (yağını dökmeyin)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
Hazırlanması:[*]Bulguru geniş bir kaba alıp üzerine geçecek kadar limon suyu ilavesiyle 15 dakika bekletin 15 dakikanın sonunda çatalla karıştırın[*]Soğanı, turpları, havucu, maydanoz ve naneyi ekleyip karıştırın[*]Ardından yağıyla beraber ton balığını, zeytinyağını, tuz ve karabiberi ilave edin Tadını kontrol edip gerekirse bir miktar daha limon suyu, yağ ve tuz ilavesi yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.