Kişnişli ve Zeytinli Kereviz Salatası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kişnişli ve Zeytinli Kereviz Salatasımalzemeler:
1 zeytinyağını, suyu, şekeri, tuzu, kişniş tohumlarını ve defne yaprağını geniş ve derin bir tencereye koyun şekeri eritmek için karıştırın ardından büyük parçalara ayrılmış kerevizi tencereye ilave edin 2 kısık ateşe kapağı kapalı biçimde yerleştirin bir kez karıştırarak 5-6 dakika pişirin kapağı açın, su buharlaşana, kereviz de hafif yumuşayana kadar karıştırarak pişirin (yaklaşık 10 dakika) kerevizlerin kararmalarına dikkat edin 3 tencereyi ateşten alın limon suyunu ilave edin kerevizi ılık veya soğuk servis edebilirsiniz ancak soğuk servis yapacaksanız limon suyunu kontrol edin, zira az gelebilir 4 bir tabağa marulları yerleştirin kerevizleri tabağa alıp zeytin ile servis yapın![]() 4 kişilik |
|
|
|