Ekmekli Şeftali Tatlısı (10 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmekli Şeftali Tatlısı (10 Kişilik)MALZEMELER 2 Şeftali 1 Paket Etimek 1 Su Bardağı Şeftali Suyu 1 Su Bardağı Su 1 Su Bardağı Toz Şeker Muhallebi için: 4 Su Bardağı Süt 2 Çorba Kaşiğı Un 2 Çorba Kaşığı Nişasta 2 Çorba Kaşığı Hindistancevizi 1/2 Su Bardağı Toz Şeker 1 Yumurta Sarısı 1 Paket Vanilya Sos için: 3 Şeftali 2 Yemek Kaşiğı Pudra Şekeri 1 Paket Vanilya 1 Çorba Kaşığı Likör (nane likörü hariç) HAZIRLANIŞI Şeftalilerin kabuklarıni soyup küp şeklinde doğrayın Etimekleri cam bir tepsiye dizin Şeftali suyu, su ve şekeri kaynatıp ekmeklerin üzerine dökün ve şeftalileri yerleştirin![]() Muhallebi malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin Muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp hindistancevizi ilave edip karıştırın Etimeklerin üzerine döküp soğumaya bırakın![]() Sosu hazırlamak için; şeftalileri püre haline getirip pudra şekeri ilave ederek 10 dakika pişirin Soğuduktan sonra likör ilave edin![]() Ekmekleri servis tabağına alıp şeftali sosu eşliğinde servis yapın |
|
|
|