İslami Şiirler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İslami Şiirler![]() Güzeli seven RABBİM, benim içimi nurlarınla güzelleştir… İçimin güzelliğiyle davranışlarım nurlansın!… Gözlerimin bakışında Sen olmalı, kirpiğimin ucundaki damlada Sen parlamalısın!… Senin yolunda çalışırken yorulduğum için dinlenmeliyim… Rahatım da Sen’in için olmalı yani, Uykumda Sen’i sayıklamalıyım… Yollarım Sana gelmeli hep! Dönse dolaşsa yine Sen’i bulmalı adreslerim!… Hayatımdaki her ciddi adımı Sen’in için atmalı, yine Sen’in için koşmalıyım, Sen’in yolunda… Affetmeyi seven RABBİM, affedilmenin huzurunu yaşattır bana… Günahkar kulunun tek tesellisi; Sen’in huzurunda af dilerken, süzülen gözyaşlarıdır… Bunca günahıma rağmen, beni bir nebze rahatlatan; tövbe etmeyi nasip eden RABBİMin, kullarını affetmeyi sevmesidir… Sen’den koparma beni! Sen’siz bırakma kalbimi… Sen’den uzak kalınca; öyle aciz, öyle çaresizim ki… Seninleyken huzurum dorukta; sanki her şey, her güzel şey benim, tüm mutluluklar benimle… Dünyanın tüm çiçeklerini koklasam, Sana dua ederkenki huzuru yine bulamam… En güzel sözleri kullansam Sen’in için, hep Sen’i söylesem konuştuğumda; Sen’i anlatmaya yine doyamam!… Dostlarını sevsem; kalplerinde Sen yaşıyorsun diye… Tüm yarattıklarına ibretle baksam; Sen’i hatırlatıyor diye… İçimdeki sevgiye dair ne varsa yapsam; Sen’i sevmeye yine doyamam!… Kulunu affeder misin RABBİM; beni Sana adasam?!… Güzeli seven güzel! Sana feda edeceğim güzellikler |
|
İslami Şiirler |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İslami ŞiirlerBeni kalbimin ellerine bırakma Ya Rabbi KALBİM Kİ KÖRDÜR istediğinden gayrısına İstediğinin hayır mı yoksa şer mi olduğuna Beni kalbimin ellerine bırakma Ya Rabbi ![]() ![]() Kalbimin elinden çektim çekeceğimi yıllarca Şimdi dönüp içimde bir karanlık görüyorsam Ve bu karanlığın korkusuyla AYDINLIK SandIGIM HER KÜÇÜK YILDIZBÖCEĞİNE KOŞUYORSAM Bunu acizliğimin duası say Ya Rabbi Cahilliğimi bağışla Ve ihtiyacı neyse onunla nimetlendir kalbimi Gözümün pınarında her daim yaş hazır bekliyor ![]() Yürek sanki bir açık yara, ne değse sızım sızım sızlıyor ![]() Canı yanınca feryad ediyor insan Canı yanınca yanında kim varsa ona uzanıyor Şifa senin elindedir Ya Rabbi ![]() Yanlış adreslerden çevir adımlarımı DENENMİŞ YANLIŞLARLA YENİDEN YANLIŞA DÜŞÜRME BENİ ![]() Ben külhanbeyi cümlelerini çok kurdum Külhanbeyliğine soyunup Kul olduğumu hatırladığım yollarda çokça yoruldum Şimdi birkaç hayat yaşamışçasına yorgun Birkaç hayat yaşamışçasına bitiksem Suçlu aramaya ne hacet Suçlusu benim Ben hem kendi hayatımın HEM YİTİRDİĞİM ZAMANIN KATİLİYİM Şimdi ben adına herşeyimi tüketmiş kapında duruyorum Bir aralasan rahmet perdeni diye dua dua bekliyorum Ne hakkım var istemeye ne yüzüm biliyorum Lakin senin keremine sınır konmaz ![]() Senin rahmetin öyle bir deryadır ki Benim günahlarım ona bent olmaz ![]() Affet Ya Rabbi Affınla yeniden yeşert kalbimi Affet Ya Rabbi İSRAF ETMEME İZİN VERME KENDİMİ ![]() amin ![]() ![]() ![]() |
|
İslami Şiirler |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İslami ŞiirlerBazen sevdiklerini ihmal eder, Gaflete dalar insan ![]() Oysa O'nsuz anlamsız olduğunu düşündüğün, Sahip olduğun en büyük armağanım dediğin, Başının tacını ihmal eder mi hiç insan? Kişi sevdiğiyle beraberdir ![]() ![]() Öyle ya ![]() Sen neden değilsin?Yoksa yeteri kadar sevmiyormusun? Hayır ![]() ![]() diye haykırıyorsun,Sewiyorum, sewiyorum ![]() ![]() Başımın tacını, hayatıma anlam veren, en büyük armağanımı nasıl sevmem! Peki neden her an sevdiğinle değilsin? Sevgi sözde olmaz bunu çok iyi bilirsin! Sevgi ihmal edildi mi, o çok güçlü dediğin bağları zedeler ![]() ![]() Oysa nasıl da korkarsın sevdiğinden ayrı kalmaktan, O'nsuz kalınca neleri yitireceğini düşünmek korkutur seni ![]() Hemen buluştuğunuz anları, o senin için en anlamlı olan anları düşünürsün ![]() ![]() Şükredersin, O'na sahip olduğun için, İhmal ettiğinin farkına varırsın ![]() ![]() Oysa ![]() sevgi ihmale gelmez bilirsin,Peki neden her an O'nunla değilsin? Şimdi kaybetme korkusu sarsın bedenini ![]() ![]() Gaflete dalıp ihmal etme başımın tacı dediğini, Sevgi ihmale geldimi o çok güçlü sandığın bağları zedeler, Şimdi ayrılık korkusu sarsın bedenini ![]() ![]() Vakit ![]() sevdiğin için birşeyler yapma vakti![]() ![]() O'na olan sevgini her an yanında olarak, kıymetini bilerek gösterme vakti ![]() ![]() Haydi kalk ![]() ![]() Gafletten uyan ![]() ![]() O'na sımsıkı sarıl ![]() ![]() Sahip olduğun için şükret ![]() ![]() O'nu birdaha kaybetmemek için söz ver kendine ![]() ![]() Eğer gerçekten seviyorsan Haydi kalk ![]() ![]() O'nun için hazırlan ![]() ![]() Birazdan O'na kavuşacağın için heyecanlanmalısın Kavuştuğun için mutlu olmalı ![]() ![]() Ve artık herşeyi Sevdiğin için göze almalısın ![]() ![]() Şimdi vakit ![]() aklını başına alma zamanı![]() ![]() Kavuşma zamanı ![]() ![]() ![]() Haydi kalk ![]() ![]() O'nun için hazırlan ![]() ![]() Duyuyormusun? Ezanlar da okunuyor ![]() ![]() Haydi hazırlandıysan ![]() ![]() Başının tacı, hayatına anlam ve yol veren, Seni Sen yapan, Yaradan'ın sana o en büyük armağanı Namaz'ına sımsıkı sarıl ![]() ![]() Ve unutma ![]() ![]() Sevgiler ihmale gelmez ![]() ![]() Kaybedersen yitireceklerinden korkuyorsan eğer, Haydi kaybetmeden sarıl sevdana ![]() ![]() Haydi sarıl Namaz'ına ![]() ![]() Haydi sarıl kurtuluşa |
|
İslami Şiirler |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İslami ŞiirlerSeni yaratana kavuşturacak zamanı özle Seni Harem-i Şerife ***üren toprağın kokusunu özle Medine-i Muharremin yeşil kubbesini özle Eğer özlemek istiyorsan Asr-ı Saadet’in nurlu yolunu özle Hz Peygamberin nur cemalini, gül kokusunu özleSıddık-Ekberin dostluğunu özle Ömer-i Faruğun yiğitliğini özle, adaletini özle Hz Osman’ın hayâsını özleHz Ali’nin âlim aşkını özleEğer özlemek istersen Hz Bilal’in Davudî sesindeki ezanı özleHz Peygamberin miracını özle…Eğer özlemek istiyorsan Hz Hatice’nin vefasını özleAshabı Kiram’ın muazzam kardeşliğini özle Anam babam sana feda olsun Ya Rasulallah diyen dilleri özle Mushab’ın malını mülkünü kenara itip imana koşmasını özle Bir yılanın yıllar sonrada olsa bir sevgiliye olan hasretini gidermesini özle Hz Ebubekir’in dikenli cübbesini özleNebi nin kütüğünün hüngür hüngür ağladığını özle Hz Aişe’nin iffetini özleHz Ali’nin cesaretini özleAshabın gece döktüğü gözyaşını özle Aşere-i mübeşşereyi özle Hz Nebi’nin geçtiği topraklardan geçebilmeyi özle O mübarek ele değen bardağı özle Özlemek mi istiyorsun O zaman olup da şimdi olamayan milyonlarca şeyi özlemeyi bilmeyi özle Nebinin Nübüvvet mührünü özle O’nun ayağındaki çarık olabilmeyi özle Ashabın samimiyetini özle Hz Peygamber’in verdiği ibretlik cevapları özleHıradaki geceyi özle Uhud’un üzerindeki yükü kaldırmayıp sallanmasını özle Üveys-i karani’nin hırka-i şerifini aldıktan sonraki sevmemi özle Hz Peygamber-i zişar nın allahu ekber deyip namaza duruşunu özleHz Nebinin Karnına bağlandığı iki taştan biri olabilmeyi özleBedir deki Nusretullah’ın heceli etiğini özle Tarifteki Hz peygambere gerilen çelik duvarın amacını özle Kabe’nin Allah, Allah sesleriyle yankılandığı günü özle Hz Eyyüb’ün yüreğindeki temizliği özleHz Esma’nın kuşağını özleSırf öptüğü için Hecerül Esvedi’ni öpebilmeyi özle Medinelilerin biatlarını özle O mübarek parmakların ayı ikiye bölmesini özle Peygamber hürmetine yağmurların bahşedildiğini özle Özlemek mi istiyorsun Yaradana lâyık bir kul, Hz Peygambere (S A V ) ümmet olabilmeyi özle… |
|
|
|