Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
parağraf, türleri

Parağraf Türleri

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Parağraf Türleri

PARAGRAF TÜRLERİ

a)Olay Paragrafı:

Bu tür paragraflarda bir olay anlatılırBu olay,yazarın savunduğu düşünceyi açıklamak ve onu inandırmak için bir araçtırEğer olayda bir bütünlük varsa yani olayın başı,sonu belliyse,ana düşünceyi buldurmaya yönelik sorular için kullanılır

b)Durum Paragrafı:

Bu tür paragraflarda bir doğanın,şehrin ya da bir insanın betimlemesi yapılırBu tür paragraflar genellikle anlatım biçimleri ve gözlemle ilgili sorularda kullanılır

c)Duygu (Çözümleme) Paragrafı:

Bu paragraflarda roman veya hikaye kahramanlarının iç dünyaları anlatılırYazar,kahramanların psikolojik yapılarını,hayallerini bazen yorum katarak anlatırBu paragraflar insan karakterini bulmaya ve yoruma dayalı sorularda kullanılır

d)Düşünce Paragrafı:

Belirli bir düşüncenin anlatıldığı,savunulduğu paragraflardırMakale,deneme,fıkra,eleştiri gibi türlerden seçilirKonuyu,yardımcı düşünceleri veya ana düşünceyi buldurmaya yönelik sorularda genellikle bu tür paragraflar kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com