Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alışkanlığı, covey, etkili, insanların, kitap, stephen, özeti

Stephen R. COVEY -Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı kitap özeti

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Stephen R. COVEY -Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı kitap özeti

KİTABIN ANA BÖLÜMLERİ :

1 Giriş

2 1Alışkanlık: Proaktif Ol

3 2Alışkanlık: Sonunu Düşünerek İşe Başla

4 3Alışkanlık: Önemli İşlere Öncelik Ver

5 4Alışkanlık: Kazan/ Kazan Diye Düşün

6 5Alışkanlık: Önce Anlamaya Çalış, Sonra Anlaşılmaya

7 6Alışkanlık: Sinerji Yarat

8 7Alışkanlık: Baltayı Bile

9 Yazar Hakkında

Posted Under: e

This post was written by admin on Temmuz 13, 2008 Comments (0)

Esrarlı Ada - Jules Verne

8 Mart 1865 yılında Pasifik Okyanusu’nda bir hortum garip uğultularla devam etmektedirBu hortumun içinde top gibi bir balon vardırBalonun içinde beş kişi vardırBalon denize çok yakındırBu yüzden yolcular ceplerindeki altın paralara varıncaya dek herşeyi denize atarlarYolcular en sonunda balonun sepetini atmaya karar verirlerBunun sonucunda balon yelken gibi rüzgarın etkisiyle yükselmeye başlar ve yolcuları bir adaya []

This post was written by admin on Haziran 24, 2008 Comments (0)

Eğil Dağlar kitap özeti

KİTABIN ÖZETİ:

Kitap İstiklâl Harb’inin, günü gününe yazılmış , en yakın tarihidir Kitap bölümlerden oluşmakta ve her bölümde ayrı bir anektot anlatılmaktadır Kitap yazıldığı yıllarda Milli Mücadele’nin inandırıcı bir

desteği ve o yıllardaki Türk düşüncesinin bir zaferi olmuştur Kitapta daha çok Türk Askeri’nden ve İstiklâl Harbi kahramanı Mustafa Kemal Paşa anlatılmaktadır

This post was written by admin on Haziran 24, 2008 Comments (0)

Ekonomide Dışa Açık Büyüme kitap özeti

Bu kitabın konusu, temelde Türkiye’nin 24 Ocak 1980 kararlarıyla benimsediği “Serbest piyasa ekonomisi ile dışa açılma” modelini çözümlemek ve irdelemektir Kuramsal çerçeve ve tarihsel denemelerden faydalanarak yaşanan bunalımın nitelikleri kadar dışa açık büyüme modeliyle gerçekleştirilecek politikalar demetinin etkilerini inceleme amacını gütmüştür Bunalımla bunların karşılıklı etkileşiminin ekonomiye yüklediği uzun süreli maliyet ortaya konmuştur Başlangıçta iyi giden []

This post was written by admin on Haziran 19, 2008 Comments (0)

Etnik Tuzak kitap özeti

Yazar kitabında konu olarak 1994 yılı itibariyle dünya dengelerindeki değişmeyi, yeni oluşumları, Türkiye’nin stratejik açıdan önemini ve izlemesi gereken politikaları, Türkiye’nin sosyolojik ve kültürel durumunu, Türkiye üzerinde oynanan oyunları ve özellikle etnik bölücülük konusunu ele almıştır

Kitaba etnik tuzak isminin verilmesinin sebebi, Avrupa’daki siyasî ortamın 19 yüzyılın etnik ve dinî motiflerine döndürülmeye çalışıldığı ve adeta Ortodokslar []

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com