Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aralık, tutulması

21 Aralık Ay Tutulması

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

21 Aralık Ay Tutulması

Dünya, 21 Aralık gündönümünün 456 yıl sonra Ay tutulmasıyla aynı güne denk gelişine şahit oluyor Ay, bu "tarihi tesadüf" boyunca bakır kırmızısı rengini alacak Tutulma, TSİ 0941'de başladı ve bir saat sürdü

NASA, Kuzey Amerika ve Güney Amerika'nın bir kısmında tam olarak görülen tutulmanın en son 1554 yılında gündönümüne denk geldiğini bildirmişti

Ottawa Carleton Üniversitesi Astronomi uzmanlarından Prof Robert Dick ise, gece bile olsa ay tutulmasının göze zarar vermeyecek dürbün ya da teleskoplarla izlenmesini salık vermişti NASA'ya bağlı Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nden Fred Espenak, bütün Kuzey Amerika'nın bu tarihi buluşmayı izleyebileceğini kaydetti

Dünyanın dört bir yanında bu yıl meydana gelen volkanik faaliyetler nedeniyle atmosferde çok yoğun miktarda toz bulunduğu, bu sebeple Ay'ın tutulma boyunca normalden biraz daha koyu renkli görüneceği belirtilmişti

2011 yılı içerisinde Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere iki Ay tutulması daha olacak

En Uzun Geceyi Yaşayacağız

21 Aralık, Kuzey Yarımküre için en uzun gecenin yaşandığı gün Bugün güneş ışınları Kuzey Yarımküre'ye en eğik açılarla gelecek

Kış mevsiminin başlangıcı olarak kabul edilen 21 Aralık'ta gündüz süresinin uzunluğu güneye gidildikçe artar Bu nedenle 21 Aralık'ta ülkemizde en uzun gündüz Hatay'da yaşanır Bu tarihten itibaren gündüzler uzamaya, geceler kısalmaya başlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com