Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1963, erkan, mumcu

Erkan Mumcu ( 1963)

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Erkan Mumcu ( 1963)

1963 yılında Isparta'nın Yalvaç ilçesinde doğdu Baba adı Süleyman, ana adı Cemile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Mumcu, 20 ve 21 dönemde Isparta Milletvekili olarak parlamentoda görev yaptıEvli ve 2 çocuk babası İngilizce biliyor

57 hükümette Turizm Bakanı olarak görev alan Mumcu, ANAP Genel Başkan Yardımcılığı da yaptı

Mumcu, daha sonra AK Parti'ye katıldı

Erkan Mumcu, 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan seçimlerde Isparta milletvekili olarak yeniden parlamentoya girdi

58 hükümette Milli Eğitim, 59 Hükümettte Kültür Bakanı oldu

Erkan Mumcu 15 Şubat 2005 tarihinde AKP'den ve Kültür Bakanlığı görevinden istifa etti

2 Nisan 2005 tarihinde ANAP Genel Başkanlığına seçildi26 Emik 2008 tarihinde yapılan ANAP kongresinde yeniden aday olmadı ve siyasetten çekildiğini açıkladı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com