![]() |
(İşletim Sistemleri..!) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() (İşletim Sistemleri..!)İŞLETİM SİSTEMLERİ İşletim sistemleri konusu, bilgisayar bilimleri kapsamındaki en temel konulardan birini oluşturmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Bir bilgisayar sisteminin genel olarak 4 bileşeni vardır ![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() Bu noktada şu hususu açıklamak gerekir ki CPU (Central Processor Unit) bilindiği gibi bir bilgisayar sisteminin en temel bileşeni olup, aynı şekilde bilgisayar sistemlerindeki disk, printer, disket, terminal (ana makineye bağlı, sıradan uç kullanıcılar) vs ![]() ![]() Yazılım (software) ise, hem bilgisayar sistemini oluşturan donanım birimlerinin yönetimini hem de kullanıcıların işlerini yapmak için gerekli olan programlardır ![]() ![]() ![]() Bilgisayar yazılımları genel olarak 2 ana grupta incelenebilir ![]() • Sistem Yazılımları (System Software) • Uygulama Yazılımları (Application Software) Sistem Yazılımları (System Software); bilgisayarın kendisinin işletilmesini sağlayan, işletim sistemi, derleyiciler (compilers) ( ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|