![]() |
Gripten Koruyan Besinler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gripten Koruyan BesinlerABD’li bilim adamları günde 2 tane 200mg’lık ginseng kökü kapsulü alan insanlarda grip riskinin yüzde 31 azaldığını belirledi ![]() ![]() KIRMIZI BİBER: Portakalda bulunan C vitamininin 2 katını içerir ![]() ![]() YOĞURT: İçinde bağırsaklarda mikroplarla savaşan yararlı bakteriler olan prebiyotik bulunur ![]() YEŞİL ÇAY: Bağışıklığı güçlendiren “epigallocatechin gallate” isimli kimyasalı içerir ![]() Hastalıklarla savaşan antioksidan E vitamini bakımından zengin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Gripten Koruyan Besinler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gripten Koruyan BesinlerTatlı patatesteki “beta carote ”, gribe karşı koruma özelliğini verir ![]() TAVUK SUYUNA ÇORBA: Vücutta mukus üretimini artırarak gribin boğaz ağrısı ve öksürük gibi etkilerini yatıştırmaya yardımcı olur Sarımsaktaki sülfür maddesi grip sezonunda bu hastalığa yakalanma riskini 2 ![]() ![]() ZENCEFİL: İçeriğinde doğal olarak bulunan “gingerol” maddesi, her türlü enfeksiyonu uzakta tutmaya yardımcı ![]() CEVİZ: Antioksidan selenyum soğuk algınlığı, grip ve kansere karşı koruma sağlar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Gripten Koruyan Besinler |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gripten Koruyan BesinlerTURUNÇGİLLER: Önemli bir C vitamini kaynağıdır ![]() BAL: Doğal olarak antibakteriyel özelliklere sahiptir ![]() YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER: Ispanak ve lahana gibi koyu yeşil renkli yaprağa sahip sebzeler, bağışıklık sistemini gribe karşı güçlendiren D vitamini bakımından zengindir MANTAR: Beta-glucan isimli gribe karşı koruyan bir madde içerir ![]() ELMA: Bilim adamları, düzenli olarak elma yiyen insanların gribe yakalanma riskinin azaldığını ortaya koydu ![]() BALIK: Omega 3 tüketimini artırarak grip ve benzeri enfeksiyonları uzakta tutabilirsiniz ![]() SOĞAN: Doğal antibiyotikler içerir ![]() |
![]() |
![]() |
|