![]() |
Elma Reçeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Elma Reçeli Elma Reçeli MALZEMESİ 1 kg ![]() 2 kg ![]() 1 limon 1,5 gr ![]() YAPILIŞI Reçel yapacağımız elmalar kırmızı renkli, sert dokulu kokulu ve biraz ekşi olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Elma Reçeli |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Elma ReçeliElma Reçeli Tarifi 1,5 kg iyi cins elma 6 bardak toz şeker 4 bardak su 2 çorba kaşığı limon 2 kahve kaşığı vanilya tozu Önce elmaların kabukları soyulur, ortalarından ikiye bölünür, çekirdekleri çıkarılır, sert kısımları bıçakla kesilir ve hemen, içinde su bulunan tencereye atılır ![]() ![]() Şeker iyice eridikten sonra 5 dakika daha kaynatılır ve buna su içinde bulunan elmalar atılır ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|