Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elma, reçeli

Elma Reçeli

Eski 09-15-2011   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Elma Reçeli



Elma Reçeli





MALZEMESİ

1 kg elma
2 kg şeker
1 limon
1,5 gr limon tuzu

YAPILIŞI


Reçel yapacağımız elmalar kırmızı renkli, sert dokulu kokulu ve biraz ekşi olmalıdır Elmaları yıkayınız, kabuklarını soyunuz sonra da çekirdek ve çekirdek yuvalarını çıkarınız Büyüklüğüne göre 8-12 parçaya bölünüz Kaynamakta olan su içinde haşlayınız Haşlanan elmaları delikli kepçe ile alınız Reçele koyacağınız bir kilo veya beş bardak su alınız Sıcak olan bu suya 2 kilo şeker karıştırınız Şekerin köpüğünü alınız Kaynayan şurup içine daha önce tartmış olduğunuz bir kilo elmayı atınız İstenen kıvama gelinceye kadar pişiriniz Pişirme sırasında meydana gelen köpükler tekrar alınız Pişmenin sonuna doğru bir limon veya 1,5 gr limon tuzu ilâve ederek 1 veya 2 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten indiriniz Kaplara koyunuz, yalnız kapların ağzında hiç boşluk bırakılmamalıdır Reçel soğuduktan sonra kavanozların ağzına eritilmiş parafin dökerek sıkıca kapatınız

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Elma Reçeli

Eski 09-15-2011   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Elma Reçeli



Elma Reçeli Tarifi

1,5 kg iyi cins elma
6 bardak toz şeker
4 bardak su
2 çorba kaşığı limon
2 kahve kaşığı vanilya tozu

Önce elmaların kabukları soyulur, ortalarından ikiye bölünür, çekirdekleri çıkarılır, sert kısımları bıçakla kesilir ve hemen, içinde su bulunan tencereye atılır Sonra, başka bir tencere alınır, içine su ve toz şeker konulduktan sonra ateşe oturtulur ve bir yandan da karıştırılır

Şeker iyice eridikten sonra 5 dakika daha kaynatılır ve buna su içinde bulunan elmalar atılır Elmalar yumuşayıncaya kadar kaynatılır, sonra buna limon suyu ve vanilya tozu ilâve edilir ve bir taşım daha kaynatılır Tencere ateşten indirilir ve iyice soğuduktan sonra kavanozlara konularak kapakları kapatılır Gerektikçe kullanılır

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.