Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kadayıf, sarma

Sarma Kadayıf

Eski 08-09-2011   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Sarma Kadayıf



Sarma Kadayıf

Malzemeler
  • 500 gr tel kadayıf (preslenmemiş, açık satılan)
  • 3 fincan dövülmüş ceviz içi
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu



Hazırlanışı


- Kadayıfları didikleyip iyice havalandırın Tereyağını eritip kadayıfların üzerine dökün Elinizle tekrar havalandırarak yağın her taraflarına eşit olarak yayılmasını sağlayın 12 eşit parçaya ayırıp her parçayı avuç içi kadar yayın
- Ceviz içlerini de 12 eşit parçaya ayırıp her kadayıfın ortasına ceviz içi koyun Bir kenardan düzgünce sigara gibi sarıp tepsiye yerleştirin – Tümünü sarınca 185 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin
- Bu sırada şeker ve suyu bir tencerede kaynatın Kaynayıp kıvamı koyulaşınca alıp içine tereyağı ve limon suyunu ekleyin Soğuması için serin bir yere koyun
- Fırından kadayıfları alıp ılıklaşana dek bekletin Kadayıflar ılıklaşınca soğutulmuş olan şerbeti üzerlerine dökün
- Şerbeti çekene dek bekletip üzerine dövülmüş ceviz dökerek servis yapın
Not: Tüm şerbetli tatlılarda şerbet soğuk, hamur sıcak ya da ikiside ılıkken karıştırılır Kadayıfın kıtır kıtırlığını kaybetmemesi için biz burada kadayıfı ılık şerbeti soğuk olarak kullanıyoruz




__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Sarma Kadayıf

Eski 08-24-2011   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Sarma Kadayıf



Sarma Kadayıf

Malzemeler
  • 500 gr tel kadayıf (preslenmemiş, açık satılan)
  • 3 fincan dövülmüş ceviz içi
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu



Hazırlanışı
  1. Kadayıfları didikleyip iyice havalandırın Tereyağını eritip kadayıfların üzerine dökün Elinizle tekrar havalandırarak yağın her taraflarına eşit olarak yayılmasını sağlayın 12 eşit parçaya ayırıp her parçayı avuç içi kadar yayın
  2. Ceviz içlerini de 12 eşit parçaya ayırıp her kadayıfın ortasına ceviz içi koyun Bir kenardan düzgünce sigara gibi sarıp tepsiye yerleştirin – Tümünü sarınca 185 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin
  3. Bu sırada şeker ve suyu bir tencerede kaynatın Kaynayıp kıvamı koyulaşınca alıp içine tereyağı ve limon suyunu ekleyin Soğuması için serin bir yere koyun
  4. Fırından kadayıfları alıp ılıklaşana dek bekletin Kadayıflar ılıklaşınca soğutulmuş olan şerbeti üzerlerine dökün
  5. Şerbeti çekene dek bekletip üzerine dövülmüş ceviz dökerek servis yapın
Not: Tüm şerbetli tatlılarda şerbet soğuk, hamur sıcak ya da ikiside ılıkken karıştırılır Kadayıfın kıtır kıtırlığını kaybetmemesi için biz burada kadayıfı ılık şerbeti soğuk olarak kullanıyoruz



__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.