![]() |
Necip Fazıl’ın Kalem ve Söz Kavgaları |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Necip Fazıl’ın Kalem ve Söz Kavgalarıİğreniyorum! ![]() ![]() Bir hadise oldu mu, o hadisede kurban gidenlerin ailelerine hep aynı şahıslar ve makamlarca çekilen beylik telgraflardan ve üzüntü laflarından iğreniyorum! ![]() ![]() Olanlar ortadayken, hep bugünü yarına erteleyici ve gelmeyecek bir istikbale ısmarlayıcı “cek” ve “cak” edatlarından iğreniyorum! ![]() ![]() Dil ile kalpler arasındaki mesafeden, her akşam başına yorganı çekerçekmez uyuyuveren nefs muhasebesi yoksunu politikacıdan, tecrit kampı ve iman zindanı haline getirdikleri camilere hissizce girip çıkan marka müslümanından ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çile çekmeden olmaya bakan ezberci medeniyetçiden, hayat ağacını devirmeyi ve nurlu meyveleriyle ateşe atmayı değişim sayan devrimbazdan ve bunlara inananlardan, kapılanlardan iğreniyorum! ![]() ![]() Ağlayamayan, anlayamayan, yumruğunu sıkamayan insandan iğreniyorum! ![]() ![]() ![]() Ne diye vapura bindin ki, yüzerek geçseydin ya karşıya --“Üstad! Peygambere neden gerek duyuldu? Biz insanlar kendi yolumuzu bulabilirdik” der ![]() Necip Fazıl, ona şu cevabı verir: --“Ne diye vapura bindin ki, yüzerek geçseydin ya karşıya” Sendika, patronun zulmüne karşı kurulmuş ikinci bir zulüm müessesesidir! ![]() ![]() Necip Fazıl’ı, bir işçi sendikasının düzenlediği yemekli bir toplantıya davet etmişler ![]() ![]() ![]() Yemekten sonra sendikacılardan biri, Necip Fazıl’a: --“Üstadım, sendika hakkında bir konuşma yapın da ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Necip Fazıl, ayağa kalkmış, mikrofonu eline almış ve: --“Zannetmeyin ki yemeğinizi yedim diye gönlünüze göre konuşacağım! ![]() ![]() patronun zulmüne karşı kurulmuş ikinci bir zulüm müessesesidir! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cevap Kendisini ‘Vatan’ diye isimlendirmiş ufunet bezinin başındaki insanlık lekesi bu adam güya bir başmuharrirdir, yılan vücutlu bir gazetenin tepesinde baykuş kafasıdır, son derece hain ve gizli bir metodun sahibidir, içtimai bir suikast eserinin seri müelliflerinden birisidir ![]() ![]() Gel beru, iman ve ahlak kayıtlarının “K” harfini bile rüyasında bir kere görmemiş olan sefil! Dönmelere başkanlık, Masonlara çığırtkanlık vazifesiyle mükellef olan, vaktiyle Türk vatanını Amerikan sömürgesinin esareti altına koymak isteyen, Anadolu’nun mıntıka mıntıka ayrılıp orada müstakil bir Ermenistan’a yer verilmesi fikrini müdafaa eden, din, mukaddesat ve birlik düşmanı! ![]() ![]() ![]() Sen, ‘alçak’ sıfatına yükseklik verecek kadar alçaksın ![]() ![]() ![]() Sana Neyzen Tevfik’in şu kıtasıyla cevap veriyorum: Şu bizim dönme dolaş Ahmet Emin Din ve imanımıza çatmadadır ![]() ![]() ![]() Başımız ağrımaz etsek de yemin: Vatanı on kuruşa satmadadır ![]() ![]() Düşmanlarımıza! ![]() ![]() Çatlıyorsun, patlıyorsun! ![]() ![]() Şahsiyet bir kubbe midir; şahsiyetsizlik bir örümcek olur, gelir, onu körletmeye çalışır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çatla, patla! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurmaylar Münezzeh ve Başımızın Tacıdır;Tahrikçi İse, Alçak Bir ![]() ![]() ![]() (Dünya Gazetesi Yazarı Bedii Faik’a cevap) (B ![]() Dökük kıllarının her kökünde uyuz kabartıları zıpzıplaşan ve ruhundaki cerahat ağzından dökülen ve hokkasını dolduran bu âdi , kalemini işte her gün bu hokkaya daldırıp ulvî manalara mikrop aşılar ![]() ![]() ![]() ![]() Üstüme söverek gel, sevinirim; yeter ki sövmen bir fikir öfkesine, bir fikir düşüncesine bağlı olsun ![]() Sen yalnız külhanbeyi lügatine göre sövüyorsun! Sen yalnız, ateş olmayan yerden duman tüttürmeye bakıyorsun! Bilgiyle gel köle olurum; Elverir ki bu bilgi, hak ve hakikat çilesi yolunda yanlışlarla dolu olsa da, yine bir bilgiçlik olsun ![]() Böyle gelebiliyor musun? Sen yalnız kendine oyuncak edindiğin ‘dünya’ içinde sahte gerçekler imal edip, bunları insanlara yutturmaktan anlıyorsun ![]() Fikrin yok, hakikatin yok, bilgin yok, ihlâsın yok ![]() ![]() ![]() Dinsiz (Türkçe Kur’an Meselesi Hakkında ![]() ![]() ![]() “1943 yılında, Ankara’ya gitmiştim ![]() -‘Diyanet İşleri Başkanı, Kur’anı türkçeye çevirip, hakiki Kur’anı ortadan kaldırmak için bir kanun çıkartmak istemektedir ![]() Diyanet Reisi’yle bir iki kez görüşmüşlüğümüz vardı, fakat, Allah’ın kitabını türkçeye çevirip onu Kur’an ismiyle resmi ibadete sokmak gayreti derecesinde açık ve muazzam bir küfründen haberim yoktu ![]() Bu haberi duyduktan birkaç gün sonra, bir toplantıda, Diyanet Reisiyle karşılaştık, kendisine: --‘Duyduğuma göre, Kur’anı türkçeye çevirmek ve bunu resmen ibadet dili haline getirmek şeklinde bir düşünceniz varmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uçuk benzi bir kat daha uçarak ve soluk dudakları bir kat daha solarak bana şu cevabı verdi: --‘Evet Necip Fazıl Beyefendi! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu cevabı alır almaz, bütün kanımın, beynime dolduğunu hissettim ![]() ![]() Kendisine şu cevabı verdim: --‘Sadece küfürle kalmıyor, bir de küfrünüze ortak arıyorsunuz! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet bütün İslam düşmanlarına parmak ısırtacak bu imansıza bunları söyledim ve çıkıp gittim ![]()
![]() |
|