![]() |
Yoga Yapanlar Dikkat Çok Önemli Hayati Bir Konu Lütfen Bakin. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoga Yapanlar Dikkat Çok Önemli Hayati Bir Konu Lütfen Bakin.BEN CAHİLİYE DÖNEMİMDE ARKADAŞLARIN TAVSİYESİYLE TRANSANDANTAL MEDİTASYON MERKEZİNE GİTMİŞTİM (İZMİR) UZATMAYAYIM TAM ANLAMIYLA DİNİ TÖREN YAPTIRIYORLAR TAZE MEYVE ÇİÇEK MİÇEK VE YOGİSTİK İLAHİLER OKUYORLAR ![]() ![]() ![]() ![]() ÖNEMLİ ALINTILAR Om YA AUM DİYE TABİR EDİLEN SİZLERE ANLAMI OLMADIĞI YA DA OLUMLU ANLAMLARI OLDUĞU SÖYLENEN ŞİRK SÖZ MANTRA OLARAK KULLANILIYOR ![]() Om Vikipedi, özgür ansiklopedi Git ve: kullan, ara Om Om, Hinduizm'de ve çoğu Hindistan'a özgü bazı başka inanç sistamlerinde tinsel ya da mistik etkisi olduğuna inanılan sözcüklerin (mantra) en kutsalı sayılan hece ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Om hecesi, felsefi veda metinleri olan Upanishadların birçoğunda ele alınır; bunlardan Mandukya tümüyle bir heceye ayrılmıştır ![]() ![]() ![]() "http://tr ![]() ![]() BİRÇOK ANSİKLOPEDİDE AYNI BİLİGİLERİ BULABİLİRSİNİZ ![]() ARAŞTIRMA ALINTILARIM VE MAKALELER ![]() Çok masum ve iyi niyetli görünüyorlar değil mi? Ben de başlangıçta öyle zannetmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BİR FORUMDAN Cevap: Yoga mı namaz mı? Bu konuda sadece şunu söyleyebilirim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gürbüz Battal YOGA VE MEDİTASYON Bu aralar bazı TV programlarında özellikle bazı doktorlar tarafından stresli hastalara ve doğum yapacak bayanlara Yoga yapmaları öneriliyor ![]() Yoga önerileri dikkatimi çekince Yoga ve Meditasyon ile ilgili araştırma yapmaya karar verdim ![]() ![]() Yoganın yararlarının sayılamayacak kadar çok olduğundan tutun da “Müslüman’ım ama yoga yapıyorum ![]() ![]() Özellikle “Yoga nedir? Müslüman yoga yapar mı?” sorularına cevap aramaya çalışacağım ![]() TV’lerdeki yönlendirmeler bilinçsizce iyi niyetle mi yapılıyor ya da bilerek bir yönlendirme mi söz konusudur bunu okuyucularıma bırakıyorum ![]() Budizm, Allah'ın varlığını inkâr eden, putperest bir anlayış üzerine kurulmuş sadece insanın bazı ahlaki yönlerden gelişimini ve dünyaya ait ızdıraplardan kurtulmasını temel alan ateist bir felsefedir ![]() ![]() ![]() Yoga, Hindu dininde bir ibadet biçimidir ![]() Budizm’in kurallarına göre insan mükemmel olmak için mutlaka yoga yapmalıdır ![]() ![]() Meditasyon, yoganın temel taşlarından biridir ve meditasyonda mantralar söylenir ![]() Mantrayı, meditasyonda konsantre olabilmek için kişinin doğum tarihine göre kişiye verilen ve kimseye söylenmemesi istenen Sanskritçe heceler, kelimeler ya da cümleler olarak tanımlayanlar olduğu gibi Müslümanların “La ilahe illallah” , “Elhamdülillah”, “Suphanallah”,” Allahüekber” şeklinde söylediği kelime-i Tevhit ya da tespih sözlerinin Budizm’e karşı gelen “Kurtuluş ancak Budizm’dedir” ![]() ![]() Kısaca meditasyonda mantra, bir anahtar gibi kullanılır ![]() Meditasyonun sufizmdeki karşılığı “zikir”dir ![]() Yoga merkezleri, stres giderme merkezleri gibi gözüküyorsa da birer ticaret merkezidir ![]() Yoga’da Samadhi’ye ulaşmak için 8 basamak var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bizdeki yogada müşteriye hoş gelecek şeyler yaptırılır ![]() ![]() Yoga Hindistan’da alınmış, batıda ambalajlanmış ve tüm dünyaya sunulmuştur ![]() Batı’da meditasyon genellikle günlük yaşamın bir parçası olarak ele alınmakta ve günde bir ya da iki kez, yaklaşık yarımşar saatlik süreyle yapılmaktadır ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalın sağlıcakla ![]() Yoga din değilse ne? Yoga bugünkü Hint dillerine temellik yapan Sanskritçede ‘boyunduruk’ etme anlamındaki ‘yug’ kelimesinden türemiş ve bedenin, duyguların ve zihnin tam kontrolü anlamına geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() “Yoga’nın bir dine ait olduğunu düşünmek, büyükbabanın yeni doğmuş torununa benzediğini söylemek gibidir ![]() ![]() ![]() ![]() Yine aynı makalede, “Yoga ile âşina olmayanlarımız onu genellikle Hindu dininin bir uzantısı olarak görür ve bilmeden pagan bir ritüelin bir parçası olmaktan çekindiği için yogadan uzak durur ![]() ![]() Türkiye’ye sık sık gelen tanınmış gurulardan Shri Mataji’nin çalışmaları durumu en iyi şekilde özetliyor: Harbiye Askerî Müzesi’nin fuar salonunda düzenlenen yoga ayini sırasında katılımcıların Shri Mataji’ye taptıkları için ayaklarını bile öptükleri, ayaklarını yıkadığı suyu içtikleri medyaya yansımıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞEYTAN BAZI ŞEYLERİ İÇİNDEKİ İLGİNÇLİKLERİ KULLANARAK AYRICA İNSANIN ÖZGÜN OLMA HİSLERİYLE PROFESYÖNEL BİR ŞEKİLDE OYNAYARAK BU TİP AKIMLARI ŞİRİN OLARAK GÖSTERMEKTEDİR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KERAMET ARAMAYALIM ![]() ![]() LÜTFEN ALLAH’INI SEVEN 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BEN SADECE TEBLİĞ YAPMAK İSTEDİM ![]() ![]() ![]() ![]() BÜTÜN BU YAZILARI 2 SAAT EMEK VEREREK HAZIRLADIM ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoga Yapanlar Dikkat Çok Önemli Hayati Bir Konu Lütfen Bakin.LÜTFEN ALLAH’INI SEVEN 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Su dedigine gercekten katiliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoga Yapanlar Dikkat Çok Önemli Hayati Bir Konu Lütfen Bakin.Çok güzel bir paylaşım olmuş arkadaşım ![]() ![]() "Shri Mataji’nin büyük bir fotoğrafı ile tütsü, Hint müziği ve mumlar, Sahaja yoganın öğretildiği mekanlardan eksik edilmiyor ![]() ![]() Tasavvuf'da Rabıta'ya bilip-bilmeden saldıranlar Yoga denen saçmalığın bu anlamsız ritüeline neden bişeyler demezler, doğru görürler, özenirler, peşinde koşarlar, hatta en büyük savunucusu olup İslamiyete dil uzatırlar anlayamıyorum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Yoga Yapanlar Dikkat Çok Önemli Hayati Bir Konu Lütfen Bakin. |
![]() |
![]() |
#4 |
Kayıtsız
|
![]() Cevap : Yoga Yapanlar Dikkat Çok Önemli Hayati Bir Konu Lütfen Bakin.Bu hafta Sahaja Yoganın Ordu şubesine gitmeyi planlıyordum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|