Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antlaşması, arasında, neuilly, nöyyi, olmuştur, sonuçlarıkimler, tarihleri, yapılmıştırkaç

Neuilly Antlaşması (nöyyi) ve Sonuçları.kimler Arasında Yapılmıştır.kaç Tarihleri Arasında Olmuştur.

Eski 07-05-2011   #1
Şengül Şirin

Neuilly Antlaşması (nöyyi) ve Sonuçları.kimler Arasında Yapılmıştır.kaç Tarihleri Arasında Olmuştur.

NEİLLY ANTLAŞMASI

Dünya Savaşı ardından İtilaf Devletleri'yle İttifak Devletleri arasında düzenlenen Paris Barış Konferansı'nda yapılması öngörülen ve karara bağlanan antlaşmalardan biridir Buna göre Bulgaristan ile İtilaf Devletleri arasında imzalanmıştır Söz konusu antlaşmaya göre Bulgaristan’ın bir kısım toprakları Yunanistan, Romanya ve Yugoslavya’ya verilmiştir Bu antlaşmanın kayda değer diğer bir önemli özelliği de bu antlaşma sonuncunda Bulgaristan’ın Ege Denizi ile bağlantısının kesmiş olması ve kıyı ülkesi olma özelliğini yitirmesidirlkesi olma özelliğini yitirmesidir

1Dünya Savaşının ardından Bulgaristanla İtilaf Devletleri arasında imzalanan barış antlaşması (27 Kasım 1919) 9 Ağustos 1920"de yürürlüğe giren antlaşmayla Bulgaristan 300 bin kişinin yaşadığı Ege Denizi kıyısındaki bütün topraklarını Yugoslavya ve Yunanistana bırakmayı,asker sayısını 20 bine indirmeyi ve sonradan yüzde 75"i silinen bir savaş tazminatı ödemeyi kabul etti

KaynakAnaBritannica cilt 23 frmsinsinet için derlenmiştir

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com