Koltuk Sevdası |
|
|
#1 |
|
GöKKuŞaĞı
|
Koltuk SevdasıGüzide toplu taşıma araçlarımızdan şehir içi otobüslerinde, yaklaşık kırk koltuk bulunur Körüklülerde daha fazla, saymadım, bilmiyorum![]() ![]() Yolcu taşıma kapasitesi şoförün insafıyla ters orantılı olup, İstanbul’da otobüsün tepesi hariç iki yüz elli kişi civarındadır Ayakta yolcu kapasitesi bir kenara biz oturanlara bir bakalım: - En ön şoför arkasında oturan tipler: Garanticidirler Herhangi bir kaza durumunda şoförün kendi tarafını koruyacağını düşünürler![]() - Ön kapıya yakın oturan insan tipi: Meraklı tip ![]() ![]() Otobüse binenleri, öndeki trafiği izlemek için oturmuştur oraya Hele bir de halk otobüsüyse, biletçiyle şoförün muhabbetlerine katılmak için fırsat kollar![]() - En arka sol koltuğa oturan insan tipi: İnsanları pek sevmeyen, yalnızlar rıhtımının müdavimi ![]() - En arka koltuğa oturan tipler: Genelde yer vermek istemeyen genç erkeklerdir ![]() - En arka koltuğun iki önünde oturanlar: Keyifçidir Çünkü oralardaki koltukların altındaki alet sıcak hava üfler Kalorifer demsem değil, klima hiç değil, nedir o hakikaten? Ayaklarını ısıtır![]() ![]() ![]() - Orta kapıya yakın oturan insan tipi: Aceleci tip Otobüs istediği durağa gelince hemen iniverecektir Zaman kaybına tahammülü yoktur![]() - Orta kapıya yakın oturan insan tipi: Genellikle yaşlılardır Romatizma, kemik erimesi vb nedenlerle yavaş hareket edebilen amcamız veya teyzemiz hemen inmek için buraya oturur Düşüncelidir![]() ![]() ![]() - Boş olduğu halde cam kenarına değil de ortaya oturuyorsa arkadaş güneşin yönünü tayin etme becerisine sahip değildir ![]() - Boş koltuk olduğu halde oturmayanlar: Bunlarda kurt vardır, rahatsızdırlar ![]() - Otobüse binince sol taraftaki koltuklara oturan insan tipi: Sosyaldir, analizcidir Kaldırımdan yürüyenlere kuş bakışı bakmak, incelemek ister![]() Otobüse binince sağ taraftaki koltuklara oturan insan tipi: Trafiği kontrol etmek, araçları incelemek, plakalardan çağrışım oyunu oynamak ister Araştırmacıdır ya da hayal kuracaktır rahat bırakın![]() ![]() ![]() - Körükte gidenler, genellikle kararsız bir kişiliğe sahiptirler - Tekerlek üstüne denk gelen koltuğu tercih edenler; tekerlek üstündeki çıkıntı sebebiyle kısmen daha yüksektir Gözlem kulesi gibi bir yer olduğundan gözlemci tipler tarafından tercih edilir Yahut benim gibi minyon olup etrafı daha iyi görmek isteyenler içindir![]() Vakit geçsin diye bu ve benzeri tespitler yapar Bunalmıştır![]() ![]() Bir gün, evet bir gün şöyle sıkışmadan, rahat rahat, sessiz sakin yolculuk yapayım diye otobüsteki koltuk sayısı kadar akbil basmak istemektedir “Kapattım otobüsü” diyecektir Göreceksiniz bak![]() ![]() > Ninem diyor ki: El adama arpa ekiverir, gider de sarpa ekiverir ![]() ![]() ![]() Halime Gürbüz
|
|