|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
birinciyiz, cepten, gönülden, konuşmakta |
![]() |
Cepten Konuşmakta Birinciyiz! Ya Gönülden Konuşmakta?.. |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Cepten Konuşmakta Birinciyiz! Ya Gönülden Konuşmakta?..Amerikalılar cep telefonuyla konuşmaya her gün 70 dakika ayırıyorlarmış ![]() Gündelik hayatta hiç durmadan konuşan İtalyanların cep performansı da fena değil; 56 dakika ![]() Peki bizim durumumuz ne, biliyor musunuz? Nihayet bir alanda dünya lideriyiz ![]() Ortaya çıktı ki, her gün tam 76 dakikamızı cep telefonuyla konuşmaya ayırıyormuşuz ![]() ![]() Düşünün, mesela Çinlilerin bir günde cep telefonuna ayırdıkları toplam süre 41 dakika! *** Bir de iletişimsizlikten şikâyet ederiz ![]() ![]() Oysa belli ki, bizim iletişim iştahımız almış başını yürümüş! Hele aynı araştırmanın ortaya koyduğu bir başka sonuç var ki ![]() ![]() ![]() "Fırsat buldukça, işyerinde bile facebook, twitter, frienfeed gibi sosyal ağlara giriyorum" diyenlerin dünya ortalaması internet kullananlar arasında yüzde 18'ken, bizde yüzde 28 ![]() Sosyal ağlar denilen şeyin öteki adı "otun dotun paylaşıldığı sanal alanlar" değil mi? İyi de, bu kadar "paylaşma"ya karşılık anlaşma/anlaşılma ne boyutta diye sormayacaksınız tabii! *** Geçen gün aylar sonra Facebook'taki hesabıma girdim ![]() Biraz etrafta dolandım ![]() ![]() Yeni "diyalog" modeli şöyle ![]() ![]() ![]() İddialı ve özlü sözler birbirini izliyor ama kimse kimsenin sözüne kulak vermiyor gibi! Narsisist teşhir pek yaygın fakat bilgi, duygu ve anlam alışverişi bir gıdım! *** Sorun nerede peki? Bana kalırsa ![]() ![]() ![]() Nasıl siyaset ve medya alanında yıllarca "konuşan Türkiye istiyoruz" diyerek en sonunda boş konuşan ve durmadan "tartışan" bir Türkiye yarattıysak ![]() ![]() ![]() Dijital teknoloji sağ olsun ![]() ![]() ![]() Gündelik hayatta da cepten, netten "iletişim fazlamız" var! Telefonla, mesajla, mail'le, sosyal ağlar yoluyla ![]() ![]() ![]() Monolog çok! Diyalog nerdeyse yok! Haksız mıyım? Haşmet Babaoğlu
![]() |
|