Duvarcı Ustanız Laz Osman |
|
|
#1 |
|
GöKKuŞaĞı
|
Duvarcı Ustanız Laz Osman*Büyükşehir Belediyesi Kuruluşlarından KİPTAŞ'ın Genel Müdür Yardımcısı Emin Batur'a, şantiyelerden birinde meydana gelen bir kaza sonunda kazaya maruz kalan duvarcı ustasının yazdığı tutanak:* *İş kazası tutanağına planlama hatası diye yazmıştım
Bunu yeterligörmeyerek, ayrıntılı anlatmamı istemişsiniz Şu anda hastanede yatmamaneden olaylar aynen aşağıda anlattığım gibi olmuştur: Bildiğiniz gibi ben bir duvarcı ustasıyım İnşaatın 6 katındaki işimibitirdiğim zaman biraz tuğla artmıştı, yaklaşık 250 kg kadar olduğunutahmin ettiğim bu tuğlaları aşağıya indirmek gerekiyordu Aşağıya indim birvaril buldum, ona sağlam bir ip bağladım, 6 kata çıktım ipi bir çıkrıktangeçirip ucunu aşağıya salladım ![]() Tekrar aşağıya indim ve ipi çekerek varili 6 kata çıkardım İpin ucunusağlam bir yere bağlayıp tekrar yukarı çıktım Bütün tuğlaları variledoldurdum Aşağı indim, bağladığım ipin ucunu çözdüm İpi çözmemle birliktebirden kendimi havada buldum Nasıl bulmayayım ben yaklaşık 70 kiloyum![]() 250kg lik varil süratle aşağıya düşerken beni yukarı çekti Heyecan veşaşkınlıktan ipi bırakmayı akil edemedim Yolun yarısında Dolu varilleçarpıştık Sağ iki kaburgamın burada kırıldığını sanıyorum Tam yukarıçıkınca 2 parmağım iple beraber çıkrığa sıkıştı Parmaklarımda bu sıradakirildi ![]() Bu esnada yere çarpan varilin dibi çıktı ve tuğlalar etrafa saçıldı Varilhafifleyince bu sefer ben aşağıya inmeye varil yukarı çıkmaya başladı ve yolun yarısında yine varille çarpıştık Sol bacağımın kaval kemği de busırada kirildi Can havli ile ipi bırakmayı akil ettim![]() Başımı yukarı kaldırdığımda bos varilin süratle üzerime geldiğini gördüm ![]() Kafatasımın da böyle çatladığını sanıyorum Bayılmışım, gözümü hastanedeaçtım Cenabı Hak'tan tüm kullarını böyle görünmez kazalardan korumasınıdiler, hürmetle ellerinizden öperim ![]() Duvarcı Ustanız LAZ OSMAN
Cevap : Duvarcı Ustanız Laz Osman |
|
|
#2 |
|
seyito
|
Cevap : Duvarcı Ustanız Laz OsmanAmma heyecanlı anlatmış kendimi ara amerikan flimi izlemiş gibi hissettim :)
|
|
|
|