Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayrılmaz, gezegenler, gezegenlerin, isimleri or neden, yörünge, yörüngelerinden

Yörünge Nedir ?Gezegenlerin İsimleri/Neden Gezegenler Yörüngelerinden Ayrılmaz ?

Eski 12-08-2010   #1
Şengül Şirin

Yörünge Nedir ?Gezegenlerin İsimleri/Neden Gezegenler Yörüngelerinden Ayrılmaz ?

Yörünge Nedir ?

Yörünge; bir gök cisminin bir diğerinin kütle çekimi etkisi altında izlediği yola verilen addır

Gezegenlerin İsimleri

Sistemin iç bölgesi, Güneş, Merkür, Venüs, Dünya ve Mars gezegenlerini, dış bölgesi ise Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün ve Pluto gezegenlerini içerir
Gezegenlerin yörüngeleri, merkezlerinden birinde güneşin olduğu bir elips şeklindedir Merkür ve Pluto’nun yörüngeleri nerede ise bir çember şeklindedir Gezegenlerin yörüngeleri, dünya yörüngesi ile aşağı yukarı aynı düzlemdedir ve bu düzleme ekliptik adı verilirYörüngesi ekliptikten en çok sapan gezegen (17 derece ile) Pluto’dur Sistemin dışından (Güneşin kuzey kutbu doğrultusunda uzak bir noktadan) bakıldığında, bütün gezegenler güneş etrafında aynı yönde (saatin aksi yönünde) dönerler Kendi eksenlerindeki dönüşleri de Venüs, Uranüs ve Pluto dışında aynı yöndedir

Neden Gezegenler Yörüngelerinden Ayrılmaz ?

Güneşin manyetik alanına bağlı bir durumdurÇekim kuvvetine bağlı olduğu için gezegenler yörüngelerini terk etmiyorGezegenlerin kütlesel büyüklüklerine ve yoğunluklarına bağlı olarak güneşe olan uzaklıkları farklıdır

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com