|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| güzel, noktaları, pişirmenin, püf, yapılırizgara, yemek |
Güzel Yemek Nasıl Yapılır?Izgara Pişirmenin Püf Noktaları |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Güzel Yemek Nasıl Yapılır?Izgara Pişirmenin Püf NoktalarıGüzel Yemek Nasıl Yapılır?
Güzel yemek yapmak demek tarifi iyi uygulamak anlamına kesinlikle gelmez Çünkü iyi ve güzel yemek yapmanın sırrı her zaman hangi gıdayı nasıl pişirdiğinize bağlıdır Bu yüzden yemeklerin tam kıvamında olması için ve istediğiniz tadı ve lezzeti almak için hangi gıdanın hangi koşullarda pişirilmesi gerektiğini iyi bilmeniz gerekir İşte ızgara pişirirken dikkat etmeniz gereken noktalar ve teknikler…Izgara Pişirme Izgara Pişirmenin Püf Noktaları Yemeğe çıtır çıtır bir doku verirken içi nemli ve sulu kalır Fazla yağ kullanmana gerek kalmaz![]() Izgarada; İnce kesilmiş et ya da balık, hem çabuk pişecek hem de dışı altın rengi alacak Antrikot, pirzola ya da her türlü balık olabilir Teknik olarak ise; Et için bir çimdik tuz ve karabiber yeterli Balık için ise az zeytinyağı, limon ve biraz da kekik… Izgaranın ısısı yüksek olmalı Fırının kendi ızgarası yoksa ızgara tepsisini ısı kaynağından sekiz parmak aşağıda olacak şekilde ayarla![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|