Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fileto, kuzu

Kuzu Fileto

Eski 09-30-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kuzu Fileto



Kuzu fileto 4 kişilik

Malzeme:

4 çorba kaşığı nar ekşisi
4 adet kemer patlıcan
Frenk Üzümü

Sos için :

1 çay bardağı vişne suyu
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tozşeker


Tarifi
Kuzu filetoları nar ekşisi ve taze çekilmiş karabiber ile marine edin ve en az iki saat bekletin Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun Hafif zeytinyağı ile fırçalayarak tuz ile tatlandırın Tercihen bir dikdörtgen tabağın ortasına patlıcanları yerleştirin ve bir bıçak yardımı ile patlıcana da kuzu filetonun ebatlarına uygun bir şekil verin Kızgın ateşte kuzu filetonun her iki tarafı da 3-4 dakika pişirin ve çok az tuz serpiştirip, patlıcanın üzerine yerleştirin Frenk üzümü sosu için, frenk üzümünü tereyağı ve tozşeker ile karamelize edin Vişne suyunu ekleyip yaklaşık 15 dakika kısık ateşte kaynatın Karışımı önce mutfak robotundan, sonra da tel süzgeçten geçirin Kuzu filetolarını frenk üzümü sosu ile servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.