Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
işık, yılı

Işık Yılı Nedir?

Eski 05-06-2009   #1
siLveRghoSt

Işık Yılı Nedir?

Işık Yılı

Işık yılı, ışığın bir yılda boşlukta aldığı mesafedir
1 ışık yılı = Işık hızı (km/sn) x bir yıl (saniye cinsinden)
1 ışık yılı, 63241 AU'ya (astronomik birim), ya da (9,460530 x 10¹² km) eşittir
(1 AU (Astronomik birim) = 149597870,691 ± 0030 km; Dünya ile Güneş'in merkezleri arasındaki uzaklık)
Güneş sistemi'ne en yakın yıldız, ortalama 4,22 ışık yılı uzaklıkta olan Proxima Centauri'dir

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Işık Yılı Nedir?

Eski 06-24-2009   #2
ysnkrks

Paylaşım İçin Teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-24-2010   #3
Şengül Şirin

işık yılı, ışığın bir yılda boşlukta aldığı mesafedir
1 ışık yılı = işık hızı (km/sn) x bir yıl (saniye cinsinden)

1 ışık yılı, 63241 AU'ya (astronomik birim), ya da (9,460530 x 10¹² km) eşittir
(1 AU (Astronomik birim) = 149597870,691 ± 0030 km; Dünya ile Güneş'in merkezleri arasındaki uzaklık)
Güneş sistemi'ne en yakın yıldız, ortalama 4,22 ışık yılı uzaklıkta olan Proxima Centauri'dir

300000 sayısını kilometre olarak kullandığımızda,algılamamız veya göz önüne getirebilmemiz daha çetin bir hale gelir
Bir kere,yeryüzü üzerindeki en uzak iki nokta arasındaki mesafe km cinsinden,bu sayının çok altındadır

300000 kilometre,ışığın bir saniyede aldığı yolun uzaklığıdır
Ben kendi kendime düşünürken veya birisine bu sayıyı anlatırken şöyle bir örnek veriyorum:
Alkışlama işlemini yaparken bir el çırpışımız bir saniye kadardır
İşte bir kez el çırptığımız anda ışık,dünyamızı 7 kez dolaşmış olacaktır
Veya Ay’ı geçip gitmiştir bile

Alkışlamaya başladığım anda göndereceğim ışığın Güneş’e ulaşması için,8 dakika alkışıma devam etmeliyim
Bu ışığın en yakın yıldıza ulaşması için de hiç durmadan 4 yıl boyunca alkışımı sürdürmem gerekir

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com