08-10-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Adaçayı Çay Hazırlanışı ve Adaçayı Çayının Faydaları
Adaçayı Çay Hazırlanışı ve Adaçayı Çayının Faydaları
Adaçayı – Çay Hazırlanışı
Yarım veya bir tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış kuru yaprak, bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır ve üstü kapalı olarak 10 dakika demlendikten sonra süzülür Günde 2-3 bardak içilir Taze bitki kullanılması durumunda 4-5 dakika demleme süresi yeterlidir
Adaçayının Demelenişi ve Kullanımı
Aslında çay gibi demlenir Ama dileğe göre içine limon kabuğu da konabilir Keza ıhlamur, nane karıştırılarak da demlenebilir Ada çayı keskin tadı sebebi ile ıhlamur ve limon ile terbiye edilir Kurutulmuş ya da taze elma da bitki çaylarını tatlandırır (Kurutulmuş elma aynı zamanda başlı başına bir bitki çayıdır ) Kekik de keskin tadı sebebi ile ıhlamur ile terbiye edilerek içilebilir Ama saf olarak içilecekse soğuk da tercih edilebilir
Adaçayı Çayı
Adaçayı Çayının Faydaları:
- Gece terlemelerine yol açan rahatsızlığı giderir

- Kan temizleyicidir, mikropları yok eder

- Nezleyi ve boğaz ağrılarını giderir

- İştahı ve zihni açar

- Bademcik iltihabına, boğaz hastalıklarına ve diş iltihaplanmaları için faydalıdır
- Ülserin iyi,leşmesine yardımcıdır

- Böcek sokma vakalarında sokulan yere Adaçayı yaprağının tozu dökülürse fayda sağlar

Adaçayı diş eti rahatsızlıklarında ve boğaz ağrılarında çok yararlıdır Sinir bozukluğu, baş dönmesi, titremeye iyi gelir ve menopoz döneminde karşılaşılan terlemeyi durdurur Ayrıca dolaşım sistemi hastalıklarında, tansiyon düşüklüğünde, sindirim sistemi bozukluklarında, psikolojik rahatsızlıklarda, halsizlikte, sinir hastalıklarında da kullanılır Özellikle boğaz ve ağız içi iltihaplarında günde birkaç defa adaçayıyla hazırlanıp soğutulmuş çayla gargara yapın, iyi geldiğini göreceksiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|