Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi > Spor

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları

Eski Hakemler Fenerbahçe - Trabzonspor Maçını Değerlendirdi: Trabzonspor'un Iptal Edilen Golünde Karar Doğru Mu?

Eski 5 Gün Önce   #1
Şengül Şirin

Eski Hakemler Fenerbahçe - Trabzonspor Maçını Değerlendirdi: Trabzonspor'un Iptal Edilen Golünde Karar Doğru Mu?

Eski hakemler Fenerbahçe - Trabzonspor maçını değerlendirdi: Trabzonspor'un iptal edilen golünde karar doğru mu?
Fenerbahçe, Süper Lig'in 5 haftasında Trabzonspor'u konuk etti Chobani Stadyumu'nda oynanan maçtan sarı lacivertliler 1-0 galip ayrıldı Eski hakemler karşılaşmanın tartışmalı kararlarını değerlendirdi

Cumhuriyet Spor
Eski hakemler Fenerbahçe - Trabzonspor maçını değerlendirdi: Trabzonspor'un iptal edilen golünde karar doğru mu?

Trio ekibi, Fenerbahçe'nin Süper Lig'de Trabzonspor'u sahasında 1-0 mağlup ettiği maçın tartışmalı pozisyonlarını yorumladı Eski hakemler, maçın önüne geçen pozisyonlar için net ifadeler kullandı

TRABZONSPOR'DA ONUACHU'NUN İPTAL EDİLEN GOLÜ
Bahattin Duran: “Bu pozisyon eğer açık ve net faulle Onuachu tarafından alındıysa atak başlangıç fazı Eğer bu bir faulse açık ve netse atak başlangıç fazıdır Ben direkt cevabımı söyleyeyim Bu pozisyonda VAR müdahalesi yanlış değil, çok yanlış VAR bu pozisyona kesinlikle müdahale etmemeliydi Kontrolsüz bir hareket olsa VAR müdahale edebilirdi Ciddi faullü oyun olsa VAR müdahale edebilirdi Bu pozisyon ne şiddetli hareket, ne bir fauldür Onuachu'nun bu pozisyonda kolları doğaldır"

Deniz Çoban: “Etraflıca konuşmaya gerek yok Bu pozisyona hakem yaşandığı anda düdük çalsaydı Bunu ekrana bile getirmezdik Buna faul diyene saygı duyarsınız Değil diyene de saygı duyarsınız VAR'ın prensiplerinde çok temel bir kural vardır Burada kontrolsüz bir müdahale olmalı Kontrolsüz bir müdahale yok burada Bu nedenle açık ve yanlış bir VAR müdahalesi

Bülent Yıldırım: “Fenerbahçeli oyuncu kontrolü ele geçirmiyor Sadece topu savuşturuyor bu nedenle bu bir atak başlangıç fazı Ben de baştan söyleyeyim Burada VAR müdahalesi yanlış Eğer el kol kontrolsüz olarak kullanılsa, burada açık bir ihlal olsa ancak o zaman müdahale edilebilecek bir pozisyon Sahada gören bir hakem bunu dikkatsiz faulden bir faul çalabilirdi Ancak VAR'ın müdahale edebilmesi için bu açık bir ihlal miydi? Bu sorunun cevabı hayır Burada maalesef video hakemi burada maçı yöneten hakem gibi müdahalede bulunmuş Burada müdahaleyi gereksiz bulduğumu belirterek noktayı koyayım

OKAY YOKUŞLU'NUN KIRMIZI KARTI
Bahattin Duran: “Çok açık ve net bir kırmızı kart Hakemin bunu sahada değerlendirmesini beklerdim Zaten Kerem Aktürkoğlu daha önce topa müdahale ediyor Acımasızca hareket bileğin de bükülmesine sebep oluyor Hakem o anda kırmızı kart verse daha doğru olurdu

Deniz Çoban: “Burada kırmızı kart net Ayrıca Savic hakem kartını değiştirirken, hakemin otoritesini sarsmaya yönelik hareketleri var Minimum sarı kart göstermesi gerekirdi ona da"

Bülent Yıldırım: “Burada hakem olayın şiddeti konusunda ciddi bir hata yapmıştır Bu pozisyon net bir şekilde ciddi bir kontrolsüz oyundur Hangi açıdan bakarsanız bakın, müdahale var, oyuncunun bileğinin bükülmesi var VAR'ın müdahalesi doğru Pozisyon yüzde yüz kırmızı kart"

41 dakikada İsmail Yüksek'in gördüğü sarı kartta karar doğru mu?

Bahattin Duran: "Arada kalan topa İsmail ayağını uzattı Rakibinin kramponunun iç bölgesine temas etti Bu gösterilen sarı karta katılmam Bu kontrolsüz bir basma değil, gecikmiş ayağın üzerini kapsayan bir basma değil Kramponun iç tarafına geliyor Bu yalnızca bir faul"

Bülent Yıldırım: "Kramponlar yan yana buluştu Yanlış bir değerlendirme Kart gerektirmez Sadece faul"

Deniz Çoban: "Hakemin 40 dakikada yanlışları doğrularından daha fazla Sarı kartı gerektirecek hiçbir şey yok"

45+6 dakikada Onuachu'nun hakemi alkışladığı pozisyon

Bülent Yıldırım: "Onuachu korner bekledi ve yardımcı hakeme döndü Korner yok Korner istedi Hakeme doğru dönüp 'böyle devam böyle devam' deyip alkışladı Bu başka bir konu değil Hakem ekibinin verdiği kararı protesto eden nitelikte alkış gördüm İtirazdan hakemin Onuachu'yu ikinci sarı karttan ihraç etmesi gerekirdi"

Bahattin Duran: "Her ne kadar maçın 11 dakikasında VAR müdahalesinden sonra hakemin kontrolsüz hareket olarak verdiği ve bence yanlış sarı kartla oynuyor Onuachu Önce yardımcı hakeme döndü ve sonra hakeme dönüp alkış yapıyor hakeme aleni 'Devam edin' diyor Net ikinci sarı kart Onuachu'nun ihracı gerekirdi"

Deniz Çoban: "Oyuncu gerilmiş, nizami golü iptal edilmiş, olsa bu hak mı denilebilir Hakemin orada hata yapması bunu görmezden gelmesini gerektirmez Buradan net bir sarı kart gerekiyor"

49 dakikada En-Nesyri'nin şutunda top çizgiyi geçti mi geçmedi mi?

Bülent Yıldırım: "Gol çizgisi teknolojisi olmadığı müddetçe görsele dayalı yorum yapılır VAR hakemi, ancak ve ancak arada bir yeşillik varsa karar verebilir Benim hissiyatım gol Arada yeşillik görüyorum, top ve çizgi arasında"

Bahattin Duran: "Benim hissiyatımdan daha çok, büyütülmüş ekranda top ve çizgi arasında yeşil alan görüyorum Bunu hakem sahada göremez Yardımcı hakem tespit edemeyebilir Bu topla direk çizgi arasında az da olsa yeşil çimi görüyorum Bu da bir ispattır VAR müdahalesiyle golün verilmesi lazımdı"

Deniz Çoban: "Aynı fikirdeyim Değerlendirmek için hakem olmaya gerek yok Gözle görüyorsunuz Bu görmek Eğer VAR bunun gol olduğuna emin değil"

79 dakikada Fred'e yapılan faul ve arkasındaki gerginlikte hakemin kararı doğru mu?

Bülent Yıldırım: "Burada en az 4 sarı kart çıkmalıydı"

Bahattin Duran: "Başlangıç itibarıyla Baniya sarı kart Sarı kartı gören Brown ve Folcarelli doğru İrfan Can Kahveci çok büyüttü, sarı kart görmeliydi Onuachu çok sınırlarda İki sarı kart eksik kaldı"

Deniz Çoban: "Aynı fikirdeyim"

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com