|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
![]() |
Trabzonlu Girişimci Deden Kalma Atıl Araziyi üretim Merkezine çevirdi! 500 TL'ye Satıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Trabzonlu Girişimci Deden Kalma Atıl Araziyi üretim Merkezine çevirdi! 500 TL'ye SatıyorTrabzonlu girişimci deden kalma atıl araziyi üretim merkezine çevirdi! 500 TL'ye satıyor Kaynak: AA Trabzonlu girişimci deden kalma atıl araziyi üretim merkezine çevirdi! 500 TL'ye satıyor İstanbul’da yaşarken ailesindeki sağlık sorunu nedeniyle memleketi Trabzon’a dönen girişimci, dedesinden miras kalan atıl araziyi üretim sahasına çevirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstanbul’da yaşarken dayısının rahatsızlığı nedeniyle sarsılan Mehmet Uzunboy, memleketi Trabzon’a dönmeye karar verdiğinde hayatının tamamen değişeceğini bilmiyordu ![]() ![]() DEVLET DESTEĞİ ALDI Dedesinden kalma atıl durumdaki arazisinde organik tarım yapmaya karar veren Uzunboy, Tarım ve Orman Bakanlığının projelerini araştırdı ![]() ORGANİK TARIMA BAŞLADI İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteğiyle bir dönümlük araziyi örnek bahçeye dönüştüren Uzunboy, maviyemiş üretiyor ![]() Hasat dönemi dolayısıyla günün büyük bölümünü bahçede geçiren Mehmet Uzunboy, Trabzon'a yerleşince organik tarımla uğraşmaya karar verdiğini söyledi ![]() MAVİYEMİŞ ÜRETİYOR Dededen kalma atıl arazisini değerlendirmek için araştırma yaptığını dile getiren 37 yaşındaki Uzunboy, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün katkıları ve İlçe Ziraat Odasının fidan desteğiyle maviyemiş üretimine başladığını ifade etti ![]() Trabzonlu girişimci deden kalma atıl araziyi üretim merkezine çevirdi 500 TLye satıyor KİLOSU 300 LİRA Uzunboy, bahçesindeki fidanlarının 4 yaşına geldiğini belirterek "Kilosunu perakende 500 liraya satıyorum ![]() ![]() ![]() Fidanlar büyüdükçe verimin de arttığını belirten Uzunboy, şöyle devam etti: "Şimdi hasat dönemi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzunboy, talep olduğu için satışlarda zorluk yaşamadığına işaret ederek "Toprakla uğraşmak insana rahatlık veriyor ![]() ![]() ![]() 'YAKLAŞIK 5 KAT VERİM ARTIŞIMIZ VAR' İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli ziraat yüksek mühendisi Erkan Akkan da Mehmet Uzunboy'un bahçesinin, 2021'de kurulan örnek bahçelerden biri olduğunu söyledi ![]() Projenin 1 dönümde hayata geçirildiğini aktaran Akkan, "İkinci yıldan itibaren meyve almaya başladık ![]() ![]() ![]()
![]() |
|