![]() |
Bir Tabakta Kalp Krizi Riski: Doktorlar Bu Yiyecekten Kesinlikle önermiyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Bir Tabakta Kalp Krizi Riski: Doktorlar Bu Yiyecekten Kesinlikle önermiyorBir tabakta kalp krizi riski: Doktorlar bu yiyecekten kesinlikle önermiyor Kalp hastalıkları hâlâ en sık görülen ölüm nedenlerinden biri ![]() ![]() Kalp sağlığı, yaşam süresi ve kalitesi üzerinde doğrudan etkili ![]() ![]() ![]() ![]() KALP HASTALIĞININ GİZLİ TETİKÇİSİ: ULTRA İŞLENMİŞ GIDALAR Ultra işlenmiş gıdalar; yüksek oranda şeker, tuz ve doymuş yağ içerir ![]() ![]() Dr ![]() Paketli jambon ve sosisler Endüstriyel ekmekler ve kahvaltılık gevrekler Hazır çorbalar Cips ve bisküviler Meyve aromalı yoğurtlar ve dondurma Dr ![]() ![]() ![]() SADECE BESLENME DEĞİL YAŞAM TARZI DA BELİRLEYİCİ Kalp hastalığı riskini düşürmek yalnızca diyetle sınırlı değil ![]() ![]() Haftada en az 150 dakika orta düzey fiziksel aktivite Sağlıklı kiloyu korumak Sigara içmemek Kan basıncı ve kolesterolü düzenli kontrol ettirmek İngiltere’de 40-74 yaş arasındaki bireyler için ücretsiz sunulan NHS Sağlık Taramaları bu konuda erken risk belirlemesi yapabiliyor ![]() ![]() ![]() KALP KRİZİNİ ERKEN TANIMAK HAYAT KURTARIR Kalp hastalığı olan bireyler, bilerek ya da bilmeden kalp krizi riski taşıyor olabilir ![]() ![]() Kalp krizi belirtileri: Göğüste baskı, sıkışma, ağırlık hissi Sol kola, çeneye, sırta veya karına yayılan ağrı Nefes darlığı Baş dönmesi veya bayılma hissi Soğuk terleme Mide bulantısı veya kusma Şiddetli kaygı, panik hissi Öksürük veya hırıltılı solunum
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|