![]() |
Yaşlıları Bekleyen Büyük Tehlike |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Yaşlıları Bekleyen Büyük TehlikeYaşlıları bekleyen büyük tehlike Birleşmiş Milletler (BM), 2011’de 66/127 sayılı kararıyla 15 Haziran’ı ‘Dünya Yaşlı İstismarı Farkındalık Günü’ olarak belirledi ![]() Gazete Haberi YAZI BOYUTU FİNANSAL İSTİSMARA AÇIKLAR Bu bağlamda her 15 Haziran’da yaşlılara yönelik istismar, kötü muamele ve ihmale karşı farkındalık oluşturulması amaçlanıyor ![]() ![]() DOLANDIRICILARIN HEDEFİNDE Bu özel gün kapsamında açıklamalarda bulunan Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Öztürk, 2024 yılında Türkiye’de toplam 169 bin 109 dolandırıcılık dosyasının bulunduğunu anımsattı ![]() ![]() ![]() BİLMEDİĞİNİZ NUMARADAN ŞÜPHELENİN Yaşı ilerleyenlerin suistimale uğramaması için yapılması gerekenleri aktaran Öztürk, şunları paylaştı: “Bilmediğiniz kişilerden gelen yatırım ya da yardım taleplerine karşı şüpheci olunuz ![]() ![]() ![]() ![]() TEKNOLOJİK ALTYAPIYI SÜREKLİ GELİŞTİRİYORLAR VİDEOLARLA BİLİNÇLENDİRME Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar da birlik olarak söz konusu suistimallerin önlenmesi için yapılan çalışmaları değerlendirdi ![]() ![]() FARKINDALIĞI ARTTIRACAK ÇALIŞMA Çakar, bankacılık sektörü olarak kötü niyetli girişimlerle mücadelede teknolojik altyapıyı sürekli geliştirdiklerini, güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkardıklarını belirterek, şunları söyledi: “Tabii ki finansal güvenlik yalnızca bankaların değil, tüm bireylerin sorumluluğundadır ![]() ![]() ![]() İKİ AŞAMALI DOĞRULAMA KODU HERKES TEDBİR ALMALI Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük de yaşlılar başta olmak üzere her yaştaki bireyi özellikle dijital ortamdaki dolandırıcılıklara karşı korumak gerektiğini aktardı ![]() ![]() ZARARLI SMS’LERE DİKKAT! Levent Küçük, 50 yaş üstündeki insanlar için medeni kanuna engel olunmayacak şekilde e-Devlet sistemine giriş yapılırken ‘iki aşamalı doğrulama kodu veya yakınlarının onayı’ gibi güvenlik işlemlerinin söz konusu suistimalleri engellemede başarılı olabileceğini aktardı ![]() ![]()
![]() |
|