![]() |
Bandırma Vapuru - Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
#1 |
Mountain
|
![]() Bandırma Vapuru - Serdar YıldırımBANDIRMA VAPURU Karadeniz'in hırçın dalgaları arasında yıllara meydan okuyan bir eski Bandırma Vapuru'yum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 16 Mayıs 1919 günü on dokuz subayı aldım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 16 Mayıs gecesi bir fırtına? Ne oluyor dedim kendi kendime: Karadeniz sen bu kadar hırçınlaşmazdın ![]() Böylesine çelik yüreklerin canına kast etmezdin ![]() Bunun üzerine fırtına ses verdi: Oy Bandırma Vapuru cana, benize On dokuz subayı üfleyiver denize ![]() Baktım fırtına laf anlamaz, söz dinlemez ![]() ![]() ![]() ![]() Güle güle Mustafa Kemal yolun açık olsun ![]() Gemi kazanından büyük yüreğin sevgiyle dolsun ![]() Üç gün boyunca Türkiye dedin durdun ![]() Dilinden düşmeyen Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarsın ![]() Değerli yolcularım, karaya ayak basar basmaz bir rahatladım ki sormayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benim adım Bandırma Vapuru ![]() Haber çıkar iki gazete küpürü ![]() Mustafa Kemal, Yunan'ı Anadolu'dan süpürdü ![]() Komutan Trikopis Atina'dan köpürdü ![]() Oy Trikopis, Trikopis, neden Atina'dasın? Bak Mustafa Kemal cephede sen neden değilsin? Belli ki ölümden korkmaktasın ![]() Canım bu vatana feda diyen Mustafa Kemal 'e karşı zafer kazanamazsın ![]() Kazanamadın zaten ![]() SON Yazan: Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
|