Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Yarının Büyükleri > Miniklere Masallar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları

Bandırma Vapuru - Serdar Yıldırım

Eski 2 Hafta Önce   #1
Mountain

Bandırma Vapuru - Serdar Yıldırım

BANDIRMA VAPURU
Karadeniz'in hırçın dalgaları arasında yıllara meydan okuyan bir eski Bandırma Vapuru'yum Nice zamandır liman liman gittim, geldim Binlerce, on binlerce yolcu taşıdım Onların konuşmalarını istemeyerek de olsa dinledim Dertlerini derdim bildim Onlar hiçbir zaman bunun farkında olmadılar yani beni fark etmediler Ders kitaplarında ve pek çok kitapta, gazetede adıma defalarca rast gelmişsinizdir Bundan sonra da rast geleceksiniz, bunu biliyorum Ey gelecek yeni nesiller, sizi inanamayacağınız kadar büyük ve görkemli bir sevgiyle kucaklıyorum
16 Mayıs 1919 günü on dokuz subayı aldım Rota Samsun'du Buralar Anadolu ve Anadolu düşman istilasına uğradı Bu subaylar Türk ve bir Kurtuluş Savaşı başlatacaklar Lider pozisyonunda sarı saçlı, mavi gözlü bir dev var: Adı Mustafa Kemal Bakalım gelecek günler Mustafa Kemal'den neler bekler?

16 Mayıs gecesi bir fırtına? Ne oluyor dedim kendi kendime:
Karadeniz sen bu kadar hırçınlaşmazdın
Böylesine çelik yüreklerin canına kast etmezdin

Bunun üzerine fırtına ses verdi:
Oy Bandırma Vapuru cana, benize
On dokuz subayı üfleyiver denize

Baktım fırtına laf anlamaz, söz dinlemez Onunla irtibatı kestim Fırtınanın ortasında bir ceviz kabuğu gibi sallanmaya devam ettim Üç gün, üç gece tarih yazdım ve 19 Mayıs 1919 günü Samsun'a vardım
Güle güle Mustafa Kemal yolun açık olsun
Gemi kazanından büyük yüreğin sevgiyle dolsun
Üç gün boyunca Türkiye dedin durdun
Dilinden düşmeyen Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarsın

Değerli yolcularım, karaya ayak basar basmaz bir rahatladım ki sormayın Daha sonra Türk'ün Kurtuluş Savaşı başladı Mustafa Kemal'in akıllara durgunluk veren zekası ve kahramanlıkları karşısında perişan olan düşmanlar evlerine döndüler Çanakkale'de de Mustafa Kemal vardı Çanakkale'ye geldiğinde boşuna bütün cephelerin komutanlığını Mustafa Kemal'e bırakmadılar O, olmasaydı Kurtuluş Savaşı kazanılamazdı
Benim adım Bandırma Vapuru
Haber çıkar iki gazete küpürü
Mustafa Kemal, Yunan'ı Anadolu'dan süpürdü
Komutan Trikopis Atina'dan köpürdü

Oy Trikopis, Trikopis, neden Atina'dasın?
Bak Mustafa Kemal cephede sen neden değilsin?
Belli ki ölümden korkmaktasın
Canım bu vatana feda diyen
Mustafa Kemal 'e karşı zafer kazanamazsın
Kazanamadın zaten

SON

Yazan: Serdar Yıldırım

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com