|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
başvuruları, bursluluk, İokbs, nasil, sınavı, yapılır |
![]() |
İOKBS BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI NEREDEN, NASIL YAPILIR? |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() İOKBS BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI NEREDEN, NASIL YAPILIR?İOKBS BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI NEREDEN, NASIL YAPILIR? Yurt İçindeki Öğrencilerin Sınav Başvuru İşlemleri Başvuru işlemleri http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() adreslerinden yapılabilecek ![]() Sınav başvuruları 10 Şubat 2025 – 03 Mart 2025 tarihleri arasında alınacak ![]() Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu yapabilecek ![]() Öğrenci velisi, “EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösteren Beyanname” ve eklerini, okul müdürlüğüne teslim edecek ve başvurunun yapılmasını sağlayacaktır ![]() MEB BURSLULUK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI 2025 VE TAKVİMİ (meb ![]() ![]() Başvuru işlemi yapılırken öğrenciyle ilgili elektronik ortamdan alınan bilgiler velisi tarafından kontrol edilerek (adı/soyadı, ana adı, baba adı, cinsiyeti, doğum yeri, doğum tarihi, sınavda tedbir hizmeti alınmasını gerektirecek özel eğitim ihtiyacı/ yetersizlik durumu, alanı/dalı, sınıfı) varsa yanlışlıklar başvurudan önce düzeltilmelidir ![]() Sınav başvurusu elektronik ortamda okul müdürlüğü tarafından yapılacaktır ![]() ![]() Başvuru onaylandıktan sonra elektronik ortamda yapılacak değişiklikler başvuru bilgilerini değiştirmeyecektir ![]() ![]() ![]() İOKBS BURSU NE ZAMAN ÖDENECEK? Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir ![]() MEB BURSLULUK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI 2025 VE TAKVİMİ (meb ![]() ![]() Bursluluk sınavını kazanan ancak parasız yatılılığa yerleştirilen öğrenciler, 2684 sayılı İlköğretim ve Ortaöğretimde Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Sosyal Yardımlara İlişkin Kanun’un 7 nci maddesinde belirtilen “Parasız yatılı öğrencilereayrıca burs verilmez ![]()
![]() |
|