|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
atatürk, atatürk, Åžiirleri, serdar, şiirleri, yıldırım |
![]() |
Atatürk Şiirleri - Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
#1 |
Mountain
|
![]() Atatürk Şiirleri - Serdar YıldırımEŞSİZ ASKER ATATÜRK O, bir millete baştı ![]() Yel oldu, dağlar aştı ![]() Sel oldu, düşman kaçtı Tüm dünya buna şaştı Eşsiz asker Atatürk ![]() --------------------------------- ATATÜRK VE CUMHURİYET O'nsuz tarih olmazdı ![]() O, doğmasaydı ![]() Tarih kitaplarını yırtardım, Cumhuriyet kurulmasaydı ![]() --------------------------------- CUMHURİYET Haykır durma, Cumhuriyet 96 yaşında ![]() Dört mevsim yaşanıyor, toprağında, taşında ![]() * * * * Birbiriyle kaynaşmış Türk Halkı'nın sesi var ![]() Asrımızın ileri, güçlü Türkiye'si var ![]() * * * * O güçlü Türkiye'nin önderi, lideri var ![]() Elinde meşalesi Yüce Atatürk'ü var ![]() * * * * Sarsılmaz irademiz, bükülmez bileğimiz ![]() Işığıyla aydınlanır uygarlık yolumuz ![]() * * * * Cumhuriyet sonsuza, sonsuza ulaşacak ![]() Bütün diğer devletler ondan geri kalacak ![]() ---------------------------------- BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ - Dumlupınar Meydan Muharebesi - Kütahya'ya bağlı Dumlupınar yakınındaydı ![]() Tarih 30-Ağustos-1922 Beşinci günüydü Büyük Taarruz'un ![]() Yunan işgal kuvvetlerine karşı Kesin bir Türk zaferiyle sonuçlandı ![]() Şahsen yönetilmişti, Mustafa Kemal Paşa tarafından ![]() ----------------------------------- DEVRİMCİ MUSTAFA KEMAL Ağaçlara, taşlara, yapraklara, kuşlara Denizlere, göllere, ırmaklara, çaylara Gelip geçen yıllara, mevsimlere, aylara Duygularım coşar, sel olur, seni sorarım ![]() * * * * Selanikim, Samsunum, Ankaram, İstanbulum Karadenizim, Marmaram, Egem, Akdenizim Başka izmleri boş ver yeterli Kemalizm Hedef zirve çünkü ben gerçek bir Türk genciyim ![]() * * * * Bir volkan gibi kabardım, kabıma sığamam ![]() İlkelerinden başkasına gidip sığınmam ![]() Sen varken uzakta yol gösterici aramam ![]() Ben bu yurdu emanet ettiğin Türk genciyim ![]() -------------------------------------- MUSTAFA KEMAL ATATÜRK CUMHURİYET DEMEKTİR Bu topraklarda Cumhuriyet özgürlük demektir ![]() Özgürlük Anadolu'da Cumhuriyet demektir ![]() Özgür olmak isteyen yeni nesillere, Altın tepsi içinde Cumhuriyeti sunduk biz ![]() * * * * Çilesini biz çektik, acısını biz yaşadık ![]() Yıllarca Kurtuluş Savaşı için ömür törpüledik ![]() Pek çoğumuz evine geri dönemedi ![]() Bebeklerimiz bize bir kez baba diyemedi ![]() * * * * Vatanımızı savunduk düşmana karşı ![]() Gündüz ve gece bekledik siperlerde ![]() Bağrımıza hançer saplandı istemesek de ![]() Hançeri bağrımızdan çıkarıp düşmana sapladık ![]() ----------------------------------------- BİR GÜNEŞ GİBİ DOĞDUN Şan, şeref ve onurla taşıdın Türk Bayrağı'nı ![]() Olmaz, dediler, bu vatan kurtulmaz, dediler ![]() Bitti, dediler, her şey bitti, dediler ![]() Anadolu yandı, yıkıldı, tükendi, dediler ![]() Sonra sen bir güneş gibi doğdun, Anadolu'nun bağrında karanlığı boğdun ![]() * * * * Yenilmeyiz biz, yeneriz diyenleri tükettin ![]() Topun, tüfeğin az olsa bile onları alt ettin ![]() Şanlısın sen, Türklük sana şükran borçlu ![]() Türklüğü zirveye taşıdın, sürünsün onlar yer altında ![]() ------------------------------------------- VATANI KURTARMAK YETMEZDİ Devrim gerekliydi ![]() Devrim; değişim, çağdaşlaşma demekti ![]() Fikirde, düşüncede devrim Kılık, kıyafet devrimi Şapka devrimi Kadınlara özgürlük Harf devrimi Gelin, tamamlayalım devrimi, dedim ![]() Geldiler, tamamladık ![]() Çağdaşlaştık, medenileştik ![]() İlkellikten kurtulduk, modernize olduk ![]() Modern olduk ![]() Çağın gereklerine uyduk ![]() Yazan: Serdar Yıldırım ----------------------------------------------------- ----------------------------------------------------- SONSUZA KADAR KALBİMDESİN Ey tarihin kaydettiği büyük komutan! Bu vatanı kurtardın diye sana şükran borçluyum ![]() Temelleri çok sağlam Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdun ![]() Gösterdiğin olağanüstü kahramanlığa minnettarım ![]() * * * * Ey tarihin kaydettiği eşsiz devlet adamı! On beş yıl onurlu ve şerefli bir yönetim gösterdin ![]() Başarılarından dolayı seni alkışlıyorum ![]() Gönlümden derlediğim bir demet çiçeği armağan ediyorum ![]() ------------------------------------------- ATATÜRK 135 YAŞINDA 135 Yaşında bir güçlü, dev Türk ![]() O'nun adı Mustafa Kemal Atatürk ![]() * * * * 1881 yılında doğdu ![]() Tam 24 yaşında yüzbaşı oldu ![]() * * * * 31 Mart Ayaklanması'nda vardı ![]() Hareket Ordusu Kurmay Başkanı oldu ![]() * * * * Osmanlı İmparatorluğu çökmüştü ![]() Fethedilen ülkeler elden gitmişti ![]() * * * * Sonunda Anadolu'ya düşman dolmuştu ![]() İnsanlar çaresiz, ümit yok olmuştu ![]() * * * * Karanlıkta ışık belirdi, uzakta ![]() Vapurla geldi, ayak bastı Samsun'da ![]() * * * * Cumhuriyetin sınırlarını çizdi ![]() Düşmanları şöyle bir hizaya dizdi ![]() * * * * Savaş, dedi, düşmanlar, savaş isteriz ![]() Dedi Mustafa Kemal , savaştan kaçmam ![]() * * * * Ordu yoktu, ordu kurdu, silah buldu ![]() Cephede ön safta kendine yer buldu ![]() * * * * Kana kan, dişe diş düşmanla savaştı ![]() Aman vermedi düşmana onu yendi ![]() * * * * Düşman üzgündü, Kemal geçilmez, dedi ![]() Umutsuz postu Çanakkale'ye serdi ![]() * * * * Sonra Yunan İzmir'e çıkartma yaptı ![]() İlerledi, ortalığı yakıp yıktı ![]() * * * * Mustafa Kemal orduyu geri çekti ![]() Sakarya Irmağı bağlantıyı kesti ![]() * * * * Bir buçuk yıl askere savaş öğretti ![]() Her asker bir Mustafa Kemal olmuştu ![]() * * * * Mustafa Kemallerle dolu bir ordu ![]() Düşmana kaç paralıksın diye sordu ![]() * * * * Tuttu, aldı, vurdu, yerden yere vurdu ![]() Zaman saatini Cumhuriyet kurdu ![]() * * * * Ey güzel Cumhuriyet, sen ne güzelsin ![]() Özgürlük denizinde mutlu yüzersin ![]() Yazan: Serdar Yıldırım - Türkiye 2017 ------------------------------------------ BEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜM Ben bu vatanı kurdum ![]() Savaştım, zafer kazanmadan, Barış antlaşması imzalamadım ![]() Zaten tarih hep benden yana oldu ![]() * * * * Ben bir Osmanlı subayıydım ![]() Padişahın iradesine asla karşı gelmedim ![]() Ama o, benim tacıma, tahtıma dokunmayın, Anadolu'da ne isterseniz yapın, dedi ![]() * * * * Padişah Vahdettin böyle demese bunlar olmazdı ![]() Anadolu'da böylesine kıyımlar yaşanmazdı ![]() Ordular dağıtılmıştı, silahlar toplanmıştı ![]() Asker evine, köyüne gönderilmişti ![]() * * * * Güneyde İngilizlere karşı zafer kazandım ![]() Hareket Ordusu'nda Kurmay Başkan olarak görev aldım ![]() Halk arasında adım saygıyla anılıyordu Çanakkale'ye geldiğimde dünya beni tanıyordu ![]() * * * * Benim adım Mustafa Kemal Atatürk ![]() Damarlarında Türk kanı akan herkesin Mustafa'sıyım ![]() Ödün vermez yüreğim, bükülmez bileğim ![]() Ben Türküm diyen herkesin Kemaliyim ![]() ---------------------------------------- ATATÜRK'ÜN ARAMIZDAN AYRILDIĞI YAŞTAYIM Gökyüzünde şimşek çaktı ![]() Yeryüzüne yıldırım düştü ![]() On yıl boyunca araştırdım ![]() Gerçekleştirdikleri olağanüstüydü ![]() Dünya tarihinde tekti ![]() * * * * Ey sen büyük komutan! Ey sen büyük devlet adamı! Seni saygıyla anıyorum ![]() İnsan olmanın bilincinde olan Herkesten bu saygıyı bekliyorum ![]() * * * * Yıllar geldi, yıllar geçti ![]() Aradan 78 yıl geçti ![]() Yaşadığı yıldan bunca yıl sonra, Adı saygıyla anılan bir başka komutan, Devlet adamı var mı? * * * * Sen ki sekiz yıl annen Zübeyde Hanım ve kardeşin Makbule Hanım'dan ayrı kaldın ![]() Varını, yoğunu bu vatan için ve gelecekte kuracağın Türkiye Cumhuriyeti için feda ettin ![]() Nasıl Çanakkale'de üçüncüye sıtmaya yakalanmıştın ve doktor vücuduna aşırı kinin enjekte etmişti ![]() Yakınında bulunan subaylara ya gider ya gelir demişti ![]() Sen gitmedin geldin, benim refah ve mutluluğum için, direndin ![]() Kurduğun Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan ve seni tanımayanlar var ![]() Bunlara tavsiyem yaşadığı için, Mustafa Kemal Atatürk'e şükretmeleridir ![]() * * * * Bir cami yaptıranın adını hayır, dua ile anarsın da Cumhuriyet kurulduktan sonra yüzlerce cami yaptıran ve Yaptırılmasına ön ayak olan Atatürk'ü neden sevmezsin? Yazan: Serdar Yıldırım - 2016 |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Atatürk Şiirleri - Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
#2 |
Kayıtsız
|
![]() Cevap : Atatürk Şiirleri - Serdar YıldırımATATÜRK YOK, GİTTİ DİYORLAR Atatürk'ü soruyorum, nerede diyorum? Atatürk yok, gitti, diyorlar ![]() Nereye gitti, diyorum? Bilmiyoruz, diyorlar ![]() * * * * Olmaz, Atatürk gitmez, diyorum ![]() Bizi bırakıp nereye gidecek? Sınırda nöbet bekliyordur ![]() Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyordur ![]() ------------------------------------------- SELANİK YİĞİDİ Selanik'te bir yiğit doğar ![]() 24 yaşında yüzbaşı olur ![]() Yurduna saldıran düşmanlara karşı koyar ![]() Genç yaşında dünyaya nam salar ![]() * * * * Sağ elinde kılıcı siperden fırlar ![]() Hücum diye bağırır, ileri atılır ![]() Türk askeri komutanın peşinden gider ![]() Önce Mustafa Kemal düşmana çarpar ![]() * * * * Bir insan bu kadar mı büyük doğar? Yaşamı boyunca bu kadar mı büyük işler başarır? İnsanlık tarihini bu kadar mı değiştirip yeniden yazar? Zirvedeki yerinde bu kadar mı yalnız kalır? ------------------------------------------------------- TÜRK BAYRAĞI Dalgalan ey şanlı Türk Bayrağı Türk'ün adını haykırarak dalgalan Sen bilirim tarihe sığmazsın, Mustafa Kemal Atatürk diye dalgalan ![]() * * * * Rüzgar esmese de, yaprak kımıldamasa da Sen Trablusgarp, Bingazi diye dalgalan Anadolu nefes alamaz duruma gelse de, Sen Anafartalar, Conkbayırı diye dalgalan ![]() * * * * Ben yıkarım sistemleri alt üst ederim Fırtınaları, boranları beynimde eritirim ![]() Ben yıkılmam, yıkarım, siler de geçerim ![]() Kasırgaları, tayfunları çizer de geçerim ![]() * * * * Bu vatan kurtulmalı dedi, kurtardı Türkiye Cumhuriyeti kurulmalı dedi, kurdu ![]() Pek çok zorluğu aştı, engelleri geçti Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek muzaffer olacaktır ![]() ------------------------------------------------------- TARİH 25-03-2017 Ey 1 ![]() Sen Atatürk'ü biliyor musun? Atatürk dünyada barış istiyordu ![]() Bunun farkında mısın? * * * * Barışı korudun mu? Savaştan kaçındın mı? Komşu devletlere saldırıp Savaş çıkardın mı? * * * * Fetih işi çözüm değil, Dünyaya hakim olunmaz ![]() Hakim olmak isteyenin Son nefesinde hekim bulunmaz ![]() * * * * Birkaç yüzyıldır savaş olmadı, Barış var diyorsan Bravo diyorum sana Seni alkışlıyorum ![]() * * * * Atatürk ilkelerinden vazgeçme Dünyada barışı koru Başka dünya yok diyorsan Sonsuza dek mutlusun ![]() ------------------------------------------------------- NEDEN ATATÜRK'Ü SEVİYORUM Yurdu düşmanlardan kurtardığı için, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğu için, İnsanca yaşamanın yolunu gösterdiği için, Düşünceye özgürlük sunduğu için ![]() * * * * Beni tanıyanlar soruyorlar: Neden Atatürk'ü bu kadar çok seviyorsun? Ben de diyorum, Atatürk sevilmeyecek biri değil, Yüreğinde sevgi olan herkes Atatürk'ü sever ![]() * * * * Atatürk sevgidir, Atatürk ilgidir, Atatürk saygıdır ![]() Atatürk özgürlüktür, Atatürk çağdaşlıktır, Atatürk ilerlemedir ![]() Atatürk geri kalmamaktır, Atatürk medeniyettir ![]() Atatürk dünyada ön sırada yer almaktır ![]() ------------------------------------------------------- BEN BİR ZAMAN GEZGİNİYİM Ben bir zaman gezginiyim, Zamanda gezer dururum, Geçmiş zamanlarda yaşamış insanların, Önderleri kimmiş merak eder dururum ![]() * * * * Yüzyılları, bin yılları araştırdım Büyük önderler kimmiş belirledim ![]() İnsanlık tarihinin en büyük önderini seçtim Adı Mustafa Kemal Atatürk ![]() * * * * Atatürk ülkesini kurtarmak için, Kıyasıya bir mücadele içine girmiş ![]() Yaptığı savaşlarda hiç yenilmemiş ![]() Böylelikle yurdunu düşmanlardan kurtarmış ![]() * * * * Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş ![]() Türk Halkının beynindeki prangaları söküp atmış ![]() On beş yıl iktidarda kalmış ![]() Bu süre içinde yurt dışı geziye çıkmamış ![]() ------------------------------------------------------- CUMHURİYET VE BARIŞ Padişahmış, kralmış, sözü kanun sayılırmış ![]() Kimseye hesap vermek zorunda değilmiş ![]() Olmaz ki, böyle yönetim olmaz ki? Bir ülke böyle yönetilmez ki ![]() Yönetim şekillerinden En güzelini seçtim ![]() Cumhuriyet dedim ![]() * * * * Bir sınır olayını bahane edip Komşu ülkeye saldırıp savaş çıkaran devletler var Siz nasıl padişah, nasıl kralsınız? Anlaşma yolunu denesenize Bir buluşun, konuşun ![]() Barışı fark edin Barış deseniz, savaşmazsınız ![]() Devletler arası ilişkilerden Zor olanı seçtim Barış dedim ![]() * * * * Cengiz Han dünya imparatorluğu sevdasındaydı ![]() Büyük İskender, dünyaya hakim olmak için, yola çıkmıştı ![]() Napolyon, Fransa'yı küçük dünya olarak kabul ederdi ![]() Hitler, dünya benim emrimde olmalı derdi ![]() Barış deyip ülkelerini kalkındırmak yerine Savaş deyip ülkelerini felakete sürüklediler ![]() ------------------------------------------------------- MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Tarih her yüzyılda bir kahraman üretir 19 ![]() ![]() Bu kahraman öylesine büyük, yüce ve güçlüydü ki, Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük kahramanı unvanını hak etti ![]() * * * * Ben ne kadar bir tarih kitabı yazmaya çalışsam da Kahraman diye anılanlar bir, iki sayfada eridi, gitti ![]() Yüz sayfa, bin sayfa ayırdım ama yetmedi ![]() Sen ne büyüksün Mustafa Kemal Atatürk tarihe sığmazsın ![]() * * * * Yokluk vardı, darlık vardı, yalnızlık vardı ![]() Düşman vardı, hain vardı, güven yoktu ![]() İnsan vardı, millet vardı, ulus vardı ![]() Hepsinden önemlisi yenilmez armada vardı ![]() * * * * Çıktı, çaktı, çökertti, silindir gibi ezdi ![]() Anadolu'ya saldıran düşmanları perişan etti ![]() Biz, milli sınırlarımız içinde özgür ve bağımsız, Yaşamaktan başka bir şey istemiyoruz, dedi ![]() * * * * Yabancı kültürlerin benimsenmesi milli varlığımızı tehlikeye düşürür, çağdaş uygarlık düzenini yakalamamızı engeller ![]() * * * * Atatürk, batının ve doğunun tekniğinden ve biliminden yararlanırken, milli kültürümüzü korumamız gerektiğini belirtmiştir ![]() Yazan: Serdar Yıldırım ----------------------------------------------- ----------------------------------------------- SAVAŞTIK Barış, istedim ![]() Savaş, dediler ![]() Evet, dedim ![]() Savaştık ![]() Yenildiler ![]() Ben, dedim ![]() Sensin, dediler ![]() Çekip gittiler ![]() ------------------------------------------------------- KURTULUŞ SAVAŞI'NI BEN BAŞLATTIM Sıfırdan zirveye çıktım Vatanı kurtardım Bin yıl geçse bile Dünya beni unutmaz ![]() * * * * Osmanlı çökmüş, bitmişti ![]() Külü bile kalmamıştı ![]() Anadolu'da özgürlük ateşini yaktım Kurtuluş Savaşı'nı ben başlattım ![]() * * * * Anadolu halkı gururla Benim yanımda oldu Düşman siperleri kurşunla, Bombayla doldu ![]() * * * * Ey genç yeni nesiller! Türkiye Cumhuriyeti'nin fedaisi olun ![]() Hiçbir şeye boyun eğmeyin Özgür ve bağımsız kalın ![]() ------------------------------------------------------- KİMSE BENİ SEVMESE DE BU VATANI KURTARIRDIM Kimse beni sevmese de Cumhuriyeti kurardım * * * * Kimse beni sevmese de Şapka devrimini yapardım * * * * Kimse beni sevmese de Harf devrimini yapardım * * * * Kimse beni sevmese de Kadınlara özgürlük sunardım * * * * Savaştım, sonuna kadar savaştım Beni sevmeyenler olacağını bile bile * * * * Sevmeyecekler için de savaştım Onların mutluluğu ve refahı için de savaştım * * * * Siz ey şanslı yeni nesiller, sevenler ve sevmeyenler Sıcak yataklarınızda rahat uyuyun, ben sınırda nöbetteyim ![]() ------------------------------------------------------- ÇANAKKALE'DE TARİH YAZDIM Ben tarih yazmasam, tarih beni yazmazdı ![]() Çanakkale'de Anzak mezarını kazmazdı ![]() Savunmada bekleyip taarruz etmesem Emrimdeki ordu zafere ulaşmazdı ![]() * * * * Bu ordu başka ordu, Kahraman Türk Ordusu, Mustafa Kemal'e güvenir, yoktur düşman korkusu En önde ben oldum, hücum dedim, ileri atıldım Asker peşimden geldi, kahrettik, düşman olan herkesi ![]() ------------------------------------------------------- YURT DIŞI GEZİLERİNDE ATATÜRK On beş yıl iktidarda kaldı Yurt dışı geziye çıkmadı Çünkü halkıyla barışıktı Yurt dışında ne işi olacaktı? * * * * Samsun'a gitti, Erzurum'a, Sivas'a gitti ![]() Kırşehir'e Nevşehir'e Bursa'ya gitti ![]() Türkiye'de gitmediği yer kalmadı ![]() İnsanlar, O'nu sevgiyle bağrına bastı ![]() * * * * Demokrasiyle yönetilen bir ülkede Üst düzey yöneticiler Yurt dışı gezilere sık sık çıkıyorsa İç politikada işler iyi gitmiyor demektir ![]() ------------------------------------------------------- İKİ TABUR ASKER, HİNDİSTAN VE BEN 24 Yaşında yüzbaşı oldum Harp Akademisi mezunuydum Osmanlı Ordusu'nun gözde, Genç subayları arasındaydım ![]() * * * * Padişah Vahdettin şehzadeyken Saraya gider, görüşürdüm ![]() Devlet erkanı beni tanıyordu Vahdettin padişah olunca Daha fazla görüşmeye başladık ![]() * * * * Bir defasında padişah Vahdettin Yanıma iki tabur asker alıp Müslümanlık adına Hindistan'ı fethetmemi istedi ![]() * * * * Aman, dedim, nasıl olur? Olur, Mustafa Kemal olur ![]() Sen yeter ki iste, başarırsın, Hindistan'ı İngilizlerden kurtarırsın ![]() * * * * Padişahın bence kabul görmeyen Bilmem kaçıncı girişimiydi ![]() Cezayir diyordu, Fransızlar diyordu ![]() Yemen diyordu, Arabistan diyordu ![]() Sen çölde bile devlet kurarsın diyordu ![]() * * * * Doğru, ben isteseydim Hindistan'ı fethederdim İngilizleri Asya'dan söküp atardım Elden çıkmış Arabistan'ı yeniden fetheder Çölde bile yeni bir devlet kurardım ![]() * * * * Ben sömürgeciliğin karşısındayım Benim ne işim var Hindistan'da Ne işim var Arabistan çöllerinde Sonunda yine emperyalizm özlemleri Dünya milletlerini bir bayrak altında toplama hayali ![]() * * * * Ben her milletin kendi bayrağı altında Özgür ve bağımsız yaşaması taraftarıyım Osmanlı bir beylikti, devlet oldu Sonradan pek çok devleti sınırları içine aldığından, Osmanlı İmparatorluğu dendi ![]() * * * * Osmanlının adaleti bin yerden patlak verdi ![]() Güçsüz kalınca baskı altındaki milletler ayaklandı ![]() Sevr Antlaşması Osmanlının idam fermanıydı ![]() Osmanlı son buldu, Türklüğü ben kurtardım ![]() Yazan: Serdar Yıldırım ATATÜRK 135 YAŞINDA Yazan Ve Okuyan: Serdar Yıldırım https://youtu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Atatürk Şiirleri - Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
#3 |
Mountain
|
![]() Cevap : Atatürk Åžiirleri - Serdar YıldırımATATÜRK 135 YAŞINDA Yazan Ve Okuyan: Serdar Yıldırım https://youtu ![]() |
![]() |
![]() |
|