Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekler, frambuazlı, kuğu

Frambuazlı Kuğu Ekler

Eski 07-28-2010   #1
Şengül Şirin
Icon7

Frambuazlı Kuğu Ekler



Frambuazlı Kuğu Ekler


Malzemeler - Ekler Hamuru
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su
  • 115 gram tereyağı
  • Tatlı kaşığının ucuyla azıcık şeker
  • Tatlı kaşığının ucuyla azıcık tuz
  • 1 su bardağı un
  • 5 büyük yumurta, oda sıcaklığında



Yapılışı - Ekler Hamuru

Fırını 190 C’de ısıtın Pişirme kağıdının üzerine 8 adet kuğu kafası ve boynu çizin Bir kenara ayırın İki tepsiye (pişirirken fırınınızı 3′e böleceksiniz) yağlı kağıt serin ve bunu da kenara ayırın Krema torbasına bulabileceğiniz en büyük yuvarlak başı takın

Sütü, suyu, tereyağını, şekeri ve tuzu orta boy bir tencerede yüksek ateşte kaynatmaya başlayın Kaynadıktan sonra unu tek seferde karışımın içine döküp hızlıca karıştırarak yedirin Ocağın ateşini kısık-orta olarak ayarlayın ve tencerenin altında ince bir hamur tabakası oluştana kadar karıştırmaya devam edin Ateşten alın Yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırın Bütün yumurtalar katıldıktan sonra hamuru hemen kullanmanız gerekiyor, soğumamasına özen gösterin

Hamurun yarısını krema torbasına koyup 6-7 cm çapında ve 5 cm yüksekliğinde yuvarlakları yağlı kağıda aralarında 5 cm kalacak şekilde sıkın Hamurun 2/3 lük kısımı bitene kadar bu işlemi tekrarlayın Geri kalanını kuğu başları ve boyunu için kullanıyor olacağız 10 dakika boyunca pişirip ardından fırının kapağını açıp tahta bir kaşığın sapını sokarak çok az açıklık bırakın ve 5 dakika daha pişirin (hamurun içindeki suyun buharlaşması ve kuruması için) 15 dakika sonunda tepsileri önleri arkaya gelecek şekilde ve alttaki tepsiyi üsttekiyle değiştirmek suretiyle tekrar fırına yerleştirin ve fırın kapısı yine kaşığın sapıyla hafif aralık kalacak şekide 10 dakika daha pişirin Pişirme süresi mutfaktaki neme, sıcaklığa ve fırınınızın özelliklerine göre değişiklik göstereceği için bu verdiğim dakikalar yerine hamurun tamamıyla yükselmiş olması ve dışının altın rengi almış olmasını baz alın En son 10 dakikayı buna göre isterseniz uzatabilirsiniz Ekler hamurlarını fırından çıkartıp soğumaya bırakın




Düz bir masada kuğuları çizdiğiniz yağlı kağıdın üzerine boş bir yağlı kağıt sererek çizgilerin içine hamuru çok ince bir uç yardımıyla doldurun Kuğu başları önce kapalı fırında 7 dakika ardından kaşık sapı sokularak hafif aralık 3 dakika daha, daha sonra yerleri tekrar ayarlanarak 5 dakika daha pişirilecek Bunlar eklerin hamuru kadar şişmeyecektir Kuğuları da soğumaya bırakın

Malzemeler - Frambuazlı Krema

Not: Kremayı bir önceki gün hazırlayıp buzdolabında bekletirseniz zaman kazanmış olursunuz )
  • 2 su bardağı tam yağlı süt
  • 1 vanilya çubuğu, ortadan kesilip içi sıyrılmış
  • 6 büyük boy yumurta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/3 su bardağı elenmiş mısır nişastası
  • 3 1/2 çorba kaşığı (50 g) tereyağı, 3′e kesilmiş, oda sıcaklığında
  • 2 1/2 su bardağı (450 g) frambuaz (ben dondurulmuş kullandım, çözülmüş)
  • Opsiyonel - Kırmızı gıda boyası
Yapılışı - Frambuazlı krema
  1. Vanilya çubuğunu ortasından kesip içindeki havyarını bir bıçağın ucuyla kazıyarak çıkartın Sütü ve vanilya çubuğunu (havyarıyla beraber) ufak boy bir tencerede kaynatın Kaynadıktan sonra ateşten alarak vanilyanın süte tat vermesini beklemek üzere bir kenara koyun (yaklaşık 10 dakika; 1 saatin üzerinde bekletirseniz sütü daha sonra biraz daha ısıtıp ılık-sıcak hale getirmeniz gerekecektir)
  2. Büyük bir kaba soğuk su ve buz koyup bir kenarda bekletin Yumurta sarılarını, şekeri ve elenmiş mısır nişastasını başka bir orta boy tencerede çırpın Çırpmaya devam ederek sütü ince bir sicim halinde eklemeye başlayın Bir anda dökerseniz yumurtalar anında pişecektir, dikkatli olun Vanilya çubuğunun büyük parçalarını içinden alın (bu çubukları yıkayıp tamamıyla kuruduktan sonra bir kavanoza koyup tepeleme şekerle doldurarak vanilyalı şeker olarak kahvelerinizde daha sonradan kullanabilirsiniz)
  3. Tencereyi orta ateşe alıp kaynama noktasına gelene kadar çırpın Kaynama noktasına 1-2 dakika daha çırptıktan sonra bir elek yardımıyla orta boy bir kaba aktarın Bu kabı buzlu su dolu büyük kaba oturtarak çırpmaya devam edin Yaklaşık 60 derece sıcaklığa indiğinde buz dolu kaptan çıkartıp 3′e böldüğünüz tereyağ parçalarını ekleyip onlar eriyene kadar çırpın Başka bir eleğin içine çözülmüş veya taze frambuazları koyup tahta bir kaşığın arkasının yardımıyla ezerek krema dolu kaba aktarın Ardından karışana kadar çırpın Frambuazlar karıştıktan sonra ortaya çıkan renkten çok da memnun olmadığım için (çok uçuk ve soluk bir pembe renk) 2-3 damla kırmızı gıda boyası karıştırarak istediğim şeker pembesi rengi aldım Siz de deneyebilirsiniz Kabı tekrar buz dolu kaba yerleştirerek tamamıyla soğumaya bırakın Tamamıyla soğuduktan sonra streç filmi kremanın tepesine bastırarak (arada hava kalırsa kremanın tepesinde kalın bir deri oluşacaktır) kapatın ve kullanacağınız zamana kadar buzdolabında bekletin (maksimum 2 gün)
Hazırlanışı

Pişen ekler hamurlarını yatay olarak ikiye kesin Üst kapakları da dikey olarak ikiye kesin Böylelikle her hamur topundan 1 alt 2 adet de kanat çıkmış olacaktır Benmari usulü erittiğiniz (toplam 160 gram yeterli olacaktır) çikolataya kanatların tepelerini daldırıp bunları yağlı kağıt serili bir tepsiye dizip çikolatalar donana kadar buzdolabında bekletin Hamurun alt kısmına 2 dolu dolu çorba kaşığı kremadan koyun, kanatları çikolatalı kısımları dışa bakacak şekilde yerleştirin en ortaya da kuğu başlarını saplayın Servisten bir saat öncesine kadar eklerlerinizi buzdolabında saklayın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.