|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
açıklama, başlayacağı, başlayacak, geldi, isteyen, konusu, merak, olmayı, planı, sürdürüyor, sömestr, tarihte, tatil, veliler, yapmak, öğrenciler |
![]() |
15 Tatil Hangi Tarihte Başlayacak? Sömestr Için Açıklama Geldi 15 Tatil Hangi Tarihte Başlayacağı Merak Konusu Olmayı Sürdürüyor. Öğrenciler ve Tatil Planı Yapmak Isteyen Veliler T |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() 15 Tatil Hangi Tarihte Başlayacak? Sömestr Için Açıklama Geldi 15 Tatil Hangi Tarihte Başlayacağı Merak Konusu Olmayı Sürdürüyor. Öğrenciler ve Tatil Planı Yapmak Isteyen Veliler T15 tatil hangi tarihte başlayacak? Sömestr için açıklama geldi 15 tatil hangi tarihte başlayacağı merak konusu olmayı sürdürüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vatandaşların büyük kısmının merakla beklediği 15 tatil zamanını ilkokul öğrencisi de üniversite öğrencisi de aynı heves ve heyecanla bekler ![]() ![]() ![]() ![]() YARIYIL TATİLİ NEDİR? NE ANLAMA GELMEKTEDİR? Yarıyıl tatiline aynı zamanda 15 tatil ve sömestr da denilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genellikle Şubat ayını da kapsadığından adına Şubat tatili de denilen 15 tatil, öğrencilerin karne almasıyla aşlar ve yaklaşık 15-16 gün sürer ![]() ![]() Eğitmenlere, öğretmenlere, okul personellerine, anne ve babalara, öğrencilerine bir dinlenme zamanı olarak gelse de uzmanlar özellikle öğrencileri bu tatili değerlendirmeleri gerektiği yönünde uyarır ![]() 15 TATİLDE NELER YAPILABİLİR? Öğrencinin yaş grubuna ve öğrenim durumuna göre değişken bir cevabı olan bu soru, yarıyıl tatilini bekleyen herkesin aklında henüz cevaplanmamış şekilde bekliyor ![]() ![]() ![]() Bu durumda zamanlarını iyi değerlendiriğ 15 tatil zamanını hem eğlenerek hem dinlenerek hem de ders çalışarak geçirebilirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her sene eğitim ve öğretim yılını iki dönem olarak ayıran sömestr yani 15 tatil ya da yarıyıl konusunda uzmanlar tatili sadece uyumak, arkadaşlarla vakit geçirmek, oyun oynamak, dinlenmek üzere geçirmeyi hayal eden öğrencileri daha tatil gelmeden uyarmaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() 15 TATİL NE ZAMANA DENK GELİYOR? Yazı boyunca anlattığımız gibi başta öğreciler olmak üzere bu tatilden yararlanacak konumda olan herkesin merakla ve heyecanla beklediği 2017 senesine denk gelecek 15 tatilin ne zaman olacağını Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı ![]() Milli Eğitim Bakanlığı, bu senenin başında da açıkladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı komisyonunda alınan karara göre ortaokullarda işlenen haftalık ders programının 30 saat mi, 35 saat mi olacağına karar verilemeyip öğrencilerden görüş alınmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() günleri ise şöyle; Yılbaşı: 1 Ocak 2017-Pazar Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan 2017- Pazar Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs 2017- Pazartesi Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs 2017- Cuma Ramazan Bayramı: 25-26- 27 Haziran 2017 Zafer Bayramı: 30 Ağustos 2017- Çarşamba Kurban Bayramı: 1-2- 3-4 Eylül 2017 Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim 2017- Pazar
![]() |
|