|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
genel, ilişkin, kanunu, numaralı, sıra, tebliği, tüketim, uygulamalarına, vergisi, yayımlandı, ötv, özel |
![]() |
Özel Tüketim Vergisi Kanunu Uygulamalarına İlişkin 19 Sıra Numaralı ÖTV Genel Tebliği Yayımlandı. |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Özel Tüketim Vergisi Kanunu Uygulamalarına İlişkin 19 Sıra Numaralı ÖTV Genel Tebliği Yayımlandı.Özel Tüketim Vergisi Kanunu Uygulamalarına İlişkin 19 Sıra Numaralı ÖTV Genel Tebliği Yayımlandı ![]() Numara : 63 Tarih : 09 ![]() ![]() VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2010/63 KONU: Özel Tüketim Vergisi Kanunu Uygulamalarına İlişkin 19 Sıra Numaralı ÖTV Genel Tebliği Yayımlandı![]() 9 Temmuz 2010 tarih ve 27636 sayılı Resmi Gazete'de 19 sıra numaralı Özel Tüketim Vergisi Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır ![]() Tebliğde; - Serbest bölgeye veya Türkiye'de ikamet etmeyen yolculara yapılan teslimlerde ÖTV uygulaması, - İhraç kaydıyla yapılan teslimlerde süre, Tecil-Terkin kapsamında satılan malların iadesi, - Petrol rafinerilerinde yakıt olarak kullanılan mallarda ÖTV uygulaması, - (I) sayılı listedeki malların ithalinde alınan teminat ve teminat çözümü işlemleri hakkında açıklamalara yer verilmiştir ![]() Buna göre Tebliğde; - Serbest bölgelere veya yetkili gümrük antreposu işleticilerine yapılan teslimlerde ÖTV yönünden ihracat istisnası uygulanmasının mümkün olamadığı, - Türkiye'de ikamet etmeyen yolculara ÖTV kapsamına giren malların tesliminde ÖTV istisnası uygulanmasının veya tahsil edilen ÖTV'nin iadesinin söz konusu olmadığı, - Serbest bölgeye veya Türkiye'de ikamet etmeyen yolculara yapılan teslimlerde ihracat istisnası uygulanmadığından, serbest bölgeye veya Türkiye'de ikamet etmeyen yolculara teslim edilecek malların ÖTV mükelleflerinden satın alınmasında, ÖTV Kanununun 8/2 nci maddesi kapsamında tecil-terkin uygulamasının olmayacağı, - ÖTV Kanununun 8/2 nci maddesi uyarınca ihraç kaydıyla teslim edilen malların ihracatçıya teslim tarihini takip eden aybaşından itibaren üç ay içinde ihraç edilmemesi halinde, ilgili vergi dairesinden KDV uygulaması açısından ek süre alınmış olsa dahi, tecil edilen ÖTV'nin gecikme zammı (mücbir sebeplerin varlığı halinde tecil faizi) ile birlikte tahsil edileceği, - Tecil-terkin kapsamında satılan malların iade edilmesi durumunda tecil edilen verginin vade tarihinden itibaren gecikme zammı (mücbir sebep durumunda tecil faizi) ile birlikte tahsil edilmesi gerekmekte olduğu, - ÖTV Kanununun yürürlüğe girdiği 1/8/2002 tarihinden sonra petrol rafinerilerince imal veya ithal edilen ÖTV'ye tabi malların yine ÖTV'ye tabi malların imalatında yakıt olarak kullanılması halinde ÖTV'ye tabi olmadığı, - (I) sayılı listedeki malların ithalinde Türk Lirasının da teminat olarak kabul edilmesinin mümkün olduğu, - İthal Edilen Petrol Ürünlerinin Tesliminde Beyan Edilen ÖTV'ye Ait Bilgi Formunun (EK: 12) bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren, vergi dairelerince düzenlenebilmesi için, yeminli mali müşavirlerce düzenlenen raporlarda imal edildiği belirtilen malların teslimine dair ÖTV beyanının da aranılmasının uygun görüldüğü, açıklanmıştır ![]()
![]() |
|