Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
10’dan, dikkat, işçisi, olanlar

10’dan Az Işçisi Olanlar DİKKAT

Eski 08-04-2015   #1
Şengül Şirin

10’dan Az Işçisi Olanlar DİKKAT

10`DAN AZ ÇALIŞANI BULUNAN VE AZ TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞYERLERİNDE İŞVEREN VEYAİŞVEREN VEKİLİNİN İSG HİZMETLERİNİ YÜRÜTEBİLMESİ İÇİN ALINACAK EĞİTİMLER

10’dan az işçisi olanlar DİKKATYazar: İsa Karakaş | 3 Ağustos,2015 tarihinde | İş Sağlığı ve Güvenliği kategorisinde yazıldı
10`DAN AZ ÇALIŞANI BULUNAN VE AZ TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞYERLERİNDE İŞVEREN VEYAİŞVEREN VEKİLİNİN İSG HİZMETLERİNİ YÜRÜTEBİLMESİ İÇİN ALINACAK EĞİTİMLER

6552 sayılı Kanun ile değişik 6331 sayılı İş Sağlığıve Güvenliği Kanununun 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “Belirlenen niteliklere ve gerekli belgeye sahip olmayan ancak 10’dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyeri işverenleri veya işveren vekili tarafından Bakanlıkça ilan edilen eğitimleri tamamlamak şartıyla işe giriş ve periyodik muayeneler ve tetkikler hariç iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebilirler” ibaresine dayanarak hazırlanan İşyerlerinde İşveren Veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmetlerine İlişkin Yönetmelik 29/6/2015 tarihli ve 29401 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanmıştır

Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasında “Eğitimler; açıköğretim sistemi ile eğitim vermede yetkin, her ilde sınav merkezi, büro ve akademik danışmanlık hizmetleri bulunan üniversitelerce Bakanlıkla protokol yapmak suretiyle verilir” ibaresi yer almaktadır

Eğitimlerin, bu ibareyi karşılayan bir üniversite eliyle yürütümünün sağlanması için işbirliği protokolü üzerindeki çalışmalar sürmekte olup çalışmalar tamamlandığında eğitim için başvuru tarihleri ve yeri Bakanlık/Üniversite internet sayfasından duyurulacaktır

Söz konusu duyuru yapılmadan önce Bakanlığa ayrıca herhangi bir başvuru yapılmasına gerek yoktur

İSA KARAKAŞ

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com