![]() |
Sihirli Kek, |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Sihirli Kek,Sihirli Kek, çok sıvı bir tek hamurdan elde edilen, piştikten sonra üstünde kek, ortasında cheescake en altta muhallebisi gibi, 3 katlı çok lezzetli bir kek ![]() ![]() Sihirli denmesinin bence sebebi: Tek bir hamur dökmemize rağmen, üç katlı bir kek elde etmemiz ![]() Malzemeler: 4 yumurta 125 gram tereyağı erimiş, ılımış 500 ml ılık süt (2 buçuk su bardağı) 1 çorba kaşığı su 1 yemek kasiği limonsuyu 115 gram un (1 subardağı) 150gr ![]() 1 adet vanilya çubuğu 1 tutam tuz Yapılışı: Tereyağına sütü ekleyin ikiside ılık olacak Yumurtaların aklarını sarılarından ayıralım ![]() Aklarını limon suyu ile birlikte kar gibi olana kadar çırpın ![]() çevirdiğinizde yumurta akları dökülmemesi gerekiyor ![]() Yumurta sarılarını ve diğer malzemeleri krema gibi olana kadar çırpın ![]() En son yumurta akını da çok söndürmeden harcımıza yavaş yavaş yedirelim ![]() 20×20cm ![]() dökelim ![]() Dikkat ! pasta kalıbınız eğer çok kullandıysanız sızdırabilir ![]() ![]() içerisin de kekin altın da ki kata yağlı kağıt koyun, akan oraya aksın, sonra damlama kesilecek zaten ![]() 150 derece de tam 80 dakika pişsin ![]() Vakit dolunca çıkarın soğusun ![]() Daha sonra buzdolabına koyun ve en az 3-4 saat iyice soğuması ve kremanın kesilir kıvama gelmesi için bekletin ![]() Üzerine pudra şekeri serperek servis edin ![]() Dilerseniz meyveler ile de süsleyebilirsiniz ![]() Püf noktaları Yumurtalar kesinlikle oda ısısında olmalı ![]() ![]() Vanilya olarak çubuk kullanmaya çalışın ![]() ![]() ![]() ![]() Kekin hamurunu hazırlarken çok cıvık olduğunu düşünecek ve ‘bunda bir yanlışlık var’ diyeceksiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 80 dakika çok gelebilir, fakat katların oluşması için bu zaman gerekli ![]() ![]() AFİYET OLSUN
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|