Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Fırında Sebzeli Tavuk TarifiFırında Sebzeli Tavuk Tarifi
Soğan yemeklik doğranır, sarımsaklar soyularak 2-3 parça olacak şekilde kesilir Sıvı yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur Biberler ilave edilerek bir süre daha kavrulur ve yıkanmış, suyu süzülmüş olan kuşbaşı tavuklar ilave edilir Tavuklar suyunu salıp, tekrar çekinceye kadar pişirilir Ardından salça ilave edilerek bir iki dakika daha kavrulur Soyulup küp küp doğranmış kabak, küp küp doğranmış patates de ilave edilir Baharatlar ile 2 su bardağı kadar sıcak su eklenir Yemeğimiz kaynadıktan sonra bezelyeyi ilave ediyoruz 2 dakika daha ocakta tutup altını kapatıyoruz İsterseniz bu şekilde pişirmeye devam edebilirsiniz, ancak ben bu aşamada fırın kabına almayı tercih ettim Yemeği borcama dökerek su miktarını kontrol edin, gerekirse sıcak olmak şartı ile bir miktar su ekleyebilirsiniz Fırının derecesini 190 olarak ayarlayıp çalıştırın, patatesler yumuşayana kadar pişirin Dilerseniz pişmesine yakın üzerine kaşar peyniri rendesi de serpebilirsiniz Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|