02-07-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
İçi Dolu Parmak Tatlısı
İçi Dolu Parmak Tatlısı

Hamuru için;
- 125 gram yumuşak margarin
- 1 adet yumurta
- yarım çay bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı irmik
- Aldığı kadar un
İçi için; - 5 adet ceviz
- 1 çay bardağı fındık
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- Biraz tarçın
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
2 5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
En üstü için;
İlk önce şerbeti hazırlayın Kaynayan şerbete limon suyunu damlatın ve ocağı kısın 10 dakika kısık ateşte yoğunlaşsın Ocağı kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın
Hamur için olan malzemeyi bir kaba alın ve iyice yoğurun Unu her zamanki gibi azar azar ekleyin Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz 15 Dakika dinlendirin Ceviz ve fındığı robottan iri bir şekilde çekin ve içine şeker ve tarçını ekleyin Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın içine fındıklı cevizli harçtan koyup elinizle hamuru düzelterek köfte şekli verin Bir tabağa az aza irmik koyun yaptığınız hamuru tabaktaki irmiğe bulayın Yağlanmış tepsiye dizin 180 Derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Tatlının ilk sıcaklığının geçmesi için 5 dakika kadar bekleyin İyice soğumuş olan şerbeti üstlerine dökün Tatlı iyice soğuyunca servis yapın
Not:Bu tatlıyı daha önce yediğimde içi boş yedim ve bana yavan geldi Bende Kıbrıs’ta içi dolu diye bir tatlı vardı onun iç harcını bu tatlıya yaptım böylesi daha güzel oldu İsteyen içini boş bırakabilir yani…İçi için evinizdeki badem ve fıstığı da katabilirsiniz bende ikisi vardı aslında içi doluda bütün kuru yemişler bir araya katılır Fındık,fıstık,badem ve ceviz ezmesiyle de yapılabilir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|