![]() |
Benim Güzel İstanbul'um |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Benim Güzel İstanbul'umErkeklerin gözünde merhamet, kadınlarının gözünde iffet, gençlerinin gözünde saffet, yaşlılarının gözünde şefkat kalmamış olan şehir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benim güzel İstanbul'umda, sadece yemek, yutmak, içmek, şişmek, ısırmak, incitmek, aldatmak, atlatmak, çelmeye getirmek, tuzağa düşürmek sevdasında kaba nefs suratlarının çeşitli tuğraları ![]() ![]() ![]() Gel de meydanlarda, caddelerde, yol ağızlarında bir kenara çekilip dirseğini bir taşa ve başını eline daya; ve kimsenin farketmediği bu tuğraları hecelemeye çalış! Göreceksin ki, benim güzel İstanbul'um, ruhiyle olduğu kadar suratiyle de çirkin mi çirkin! ![]() ![]() ![]() Dolmuşlarda kimse kimsenin hacim sahibi olmasına tahammül edemez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mektep, adliye, sinama, gece kulübü, ibâdethâne ve bilmem ne hâneden boşalan insanlar sırasıyle küskün, kırgın, bezgin, bitkin, ölgün ve ezgin ![]() ![]() ![]() Benim güzel İstanbul'umun dâvâsı, ne idarî, ne siyasî, ne içtimaî, ne iktisadî, ne beledî, ne bediî; sadece ruhî ve ahlâkî ![]() ![]() ![]() Necip Fazıl KISAKÜREK
![]() |
![]() |
Cevap : Benim Güzel İstanbul'um |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Benim Güzel İstanbul'umBenim güzel İstanbul'umun dâvâsı, ne idarî, ne siyasî, ne içtimaî, ne iktisadî, ne beledî, ne bediî; sadece ruhî ve ahlâkî ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|