01-19-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
İncir Tatlısı
İncir Tatlısı

Keki İçin Malzemeler:
- 10 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin Malzemeler:
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nescafe
- yarım su bardağı toz şeker
Muhallebisi İçin Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1lt süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- inmeye yakın 50gr tereyağı (Ocağın altını kapadıktan sonra atıp eriyinceye kadar karıştırın, hem lezzet hem çok güzel parlaklık verecektir
)
- piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor)
Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın
Kek piştikten sonra 3-4 dak havalandırın
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|