Tavuklu Börek |
|
|
#1 |
|
b@ron
|
Tavuklu BörekMalzemeler : (6 kişi için) 3 adet Yufka 125 gr Tereyağ ya da Margarin 1 adet Tavuk Göğsü 1 kase Tavuk Suyu 1 su bardağı dövülmüş Ceviz 1 adet Yumurta Sarısı Kimyon, Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Tavuk göğsünü tuz ve su ile haşlayıp suyunu ayırın Etlerini iyice didikleyip ceviz, kimyon ve karabiberle karıştırın![]() Diğer tarafta tepsiye üç tane yufkanın her katını eritilmiş yağla yağlayarak kat kat yayın Tepsiye bütün olarak sığmazsa hafifçe buruşturabilirsiniz En üstteki yufkayı da yağladıktan sonra 180 derece fırında pembeleşene kadar kızartın Kızarınca fırından alın, sıcakken bir kase ılık tavuk suyunu üzerine gezdirin Yufkalar suyu emip yumuşayıncaya kadar bekleyin![]() Bazen yufkalar biraz kalın olduğu için yeterince yumuşamayabilir; o zaman biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz Kıvrılabilecek kadar yumuşamış yufkaların üzerine hazırladığınız cevizli tavuk karışımını yayın Bir uçtan başlayarak rulo şeklinde kıvırın Tepsiden almadan üzerine yumurta sarısı sürerek tekrar fırına verin![]() Kızarınca dilim dilim keserek servis yapın
__________________
![]() |
|
Cevap : Tavuklu Börek |
|
|
#2 |
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Tavuklu BörekTAVUKLU BÖREK 1 kg yufkayarım kilo tavuk göğsü pul biber,kırmızı toz biber kekik,karabiber,tuz yarım bardak süt 1 yumurta sarısı tavuk göğüsleri haşlanır derin bir kabın içerisine haşladığımız göğüsler tiftiklenir kalan tavuk suyu bir kenarda soğumaya bırakılır![]() göz ayarına ve damak tadına göre (ben ikişer çay kaşığı koyuyorum) tuz,pul biber,kırmızı toz biber ve kekik eklenir çok az da karabiber ilave edilerek tavuk göğüsleri bunlarla harmanlanır ve on-onbeş dakika dinlenmeye bırakılır tavuk suyu soğuduğu zaman büyük fırın tepsisinin dibi yağlanır![]() birinci yufka kenarları tepsiden taşacak şekilde yayılır üzerine ikinci yufka parçalanarak yayılır bu katın üzerine her yana dağılacak şekilde tavuk suyu gezdirilir üçüncü yufka da parçalanarak üzerine konur![]() sonra yufkanın üzerine hazırladığımız tavuklu içi eşit miktarda dağıtılarak yayılır dördüncü yufka parçalanarak karışımın üzerine yayılır ve bu kata tavuk suyu gezdirilir artık tavuk suyu gezdire gezdire son yufkaya kadar bu şekilde konur![]() tüm yufkalar bitince en altta kalan yufkanın taşan uçları da en üste katlanır yarım bardak sütün içine bir yumurta sarısı çırpılarak böreğin üzerine fırçayla yayılır![]() fırına vermeden önce börek kare kare dilimlenir önceden 180-200 derecede ısıtılmış fırına konur üzeri kızarınca fırından çıkarılır![]() Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|