Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
altın, fiyatı, olur

Altın Fiyatı Ne Olur?

Eski 04-30-2013   #1
Şengül Şirin
Icon3

Altın Fiyatı Ne Olur?

Altın Fiyatı Ne Olur?

Mart dış ticareti bugün yayınlanıyor NBC-e anketine göre piyasa dış ticaret açığını 83 milyar dolar öngörüyor İhracat geçen yılla aynı kalıyor İthalat 1 milyar dolar artıyor Makul duruyor Altın ticareti gene hesapları karıştırabilir

Yılın ikinci Enflasyon Raporu bugün açıklanıyor Para politikasının temel belgesidir Merkez Bankası’nın konjonktür analiz ve tahminlerini yansıtır Adına aldanmayın Reel ekonomiyi, dış dengeyi ve finans kesimini de kapsıyor

2013’te enflasyon cephesinde bir sorun gözükmüyor Ama büyüme konusunda şu ana kadar gelen işaretler pek net değil Arzulananın altında kalma ihtimali var Merkez Bankası’nın senaryosu merakla bekleniyor

Neden altın?

Yıllar boyunca vatandaş iktisatçı görünce öncelikle döviz kurunu sordu Çünkü döviz bir yatırım ve spekülasyon aracı olarak kullanılıyordu Son dönemde ise yerini altın fiyatları aldı Dövizin tahtını altına bıraktığı anlaşılıyor

Altın fiyatını kullanım amaçlı talep (takı, süs vs) etkilemez Belirleyici unsur varlık olarak altın tutma arzusudur Üstelik faiz, temettü vs getirisi yoktur Cevaplanması gereken soru varlık talebinin nedenleridir

Altın daima en likit varlıktır İstediğiniz anda satarsınız Ancak nakit para ve kamu tahvilleri de öyledir Ama altının kritik bir özelliği vardır Fizik varlıktır Enflasyondan muaftır Yani devlet tarafından aşındırılamaz

Doların geri dönüşü

Lafı uzatmayalım Altın talebi ile paranın değer kaybı beklentisi bire bir ilişkilidir Küresel düzeyde söz konusu olan dolardır Yani altın almak bahse girmektir ABD’nin doların değerini korumaktan vazgeçeceğine oynamaktır

Dört yıl önce sordum: “Doların sonu mu?” (14/6/09) Hem Fed para basıyor, hem bütçe rekor açık veriyordu ABD’nin kamu borcu patlamıştı Dolar enflasyonunu kaçınılmaz gören iktisatçı da çoktu

Öyle olmadı Enflasyon yükselmedi Fed para basmayı sürdürdü ama bütçe sıkıldı Doların üzerindeki tehlike bulutları dağıldı Bu anlamda dolar geri döndü Altın fiyatı düşüşe geçti Yani altıncılar bahsi kaybetti

Doların dünya parası olduğunu lütfen unutmayın Statükoyu bozmak ABD’nin çıkarına mıdır? Ben hayır diyorum Para da karar da sizin elbette
Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/altin-f...174/4/yazarlar

Cevap : Altın Fiyatı Ne Olur?

Eski 05-02-2013   #2

Cevap : Altın Fiyatı Ne Olur?

Bu bilgi çok işime yarayacak teşekkürler Çok önemli konulardan biri
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com