![]() |
Özgüveninizi Zedeleyen İç Konuşmalar . |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Özgüveninizi Zedeleyen İç Konuşmalar .Özgüvenimizi zedeleyen olumsuz iç konuşmalar çocukluk döneminde öğrendiğimiz hatalı düşüncelerden kaynaklanıyor ![]() Kişinin kendi kendine yaptığı olumsuz iç konuşmalar nedeniyle özgüveninin düşmesi ve kendini gerçekleştirmesinin engellenmesi olarak tanımlanan 'Self Sabotaj' daha çok çocukluk döneminde öğrenilen hatalı düşüncelerden kaynaklanıyor ![]() Psikolog Dr ![]() ![]() SABOTE EDEN CÜMLELER - Diğerlerinden farklıyım onlar daha akıllı ![]() - Ben zaten her zaman geriden giderim ![]() - Keşke daha güzel olsaydım (güzel değilim) ![]() - En iyisi olmalıyım ![]() - Keşke daha zeki bir kadın olsaydım ![]() - Herkes benden daha çok çalışıyor ![]() - Ben beceriksizin tekiyim ![]() - Hafızam pek iyi değildir ![]() - İsimleri aklımda tutamam ![]() - Benden bir şey olmaz ![]() - Çok sinirliyim dengesizim dağınığım ![]() - Korkağın tekiyim ![]() Çocuklar konuşmaya ilk başladıklarında yapacaklarını tek tek ifade ederler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SAKİN YAKLAŞIM Çocukken anneniz izin vermemesine rağmen bardaktan su içmeyi istediniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 40 KERE SÖYLEYİNCE OLUYOR! İç konuşmaların öğrenilmesi zamanla olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OLUMSUZ KONUŞMALAR Psikolog Yeşilyurt kendi içimizde gerçekleşen bu olumsuz iç konuşmaları değiştirmenin mümkün olduğunu dünyadaki pek çok uzmanın bu görüşü paylaştığını söylüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SORULARI YANITLAYIN Kendi kendinizi sabote etmekten kurtulmak için şu soruların yanıtlarını arayabilirsiniz: - Bu düşünce için ne gibi kanıtlarım var? - Bu durum için başka bir bakış açısı olabilir mi? - Bu düşünce için ne gibi kanıtlarım var? - Kendinize gerçekçi olmayan standartlar mı belirliyorsunuz? |
![]() |
![]() |
|