Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aviyonik

Aviyonik Nedir?

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aviyonik Nedir?

Aviyonik Nedir?

Avionik; hava araçları üzerinde bulunan tüm elektrik ve elektronik sistemleri kapsayan havacılık terimi olarak tanımlanmaktadır İngilizce "aviation" (havacılık) ve "electronics" (elektronik) kelimelerinin "avionics" şeklinde kaynaştırılmasıyla ortaya çıkmıştır Dilimizde ise "avionik" veya "aviyonik" şeklinde kullanılmakta olup, "havacılık elektroniği" veya "havacılık elektrik-elektroniği" şeklinde ifade edilmektedir

Avionik Sistemler, temelinde haberleşme, seyrüsefer, gösterge ve bilgi kontrol sistemleri yer almasına karşın, ait olduğu hava aracı özelliklerine göre yüzlerce çeşit elektrik-elektronik alt sistemi kapsayabilmektedir Örneğin, bir polis helikopteri üzerinde yer alan, basit bir arama farı bu kapsamda değerlendirilebileceği gibi, bir erken uyarı uçağı (AWACS) üzerinde bulunan, karmaşık taktik elektronik sistemler de yine avionik sistemlerin bir parçası olarak değerlendirilmektedir

Günümüzde avionik sistemler üzerinde yapılan çalışmalar ve bunların havacılık üzerindeki etkileri baş döndürücü bir hızla ilerlemektedir Bundan 20 -30 yıl öncesine kadar hava araçları için "yardımcı sistem" olmaktan öteye gidemeyen avionik, artık hava araçlarının prestij, performans ve güç özelliklerini belirleyen "vazgeçilmezi" olarak görülmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com