Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bileşikler, eten, etilen

Bileşikler - Etilen (Eten) Nedir?

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bileşikler - Etilen (Eten) Nedir?

Etilen (Eten)

Etilen (eten), alken sınıfından renksiz bir gaz Doymamış hidrokarbon olup, karbonlar arasında, çift bağ vardır Formülü C2H4, kaynama noktası -69,4 °C, ergime noktası -103,3 °C ve yoğunluğu 0,978 g/dm³ olan yanıcı bir gazdır Etilen, suda orta derecede çözünür Fakat alkol, eter, aseton ve benzende çok çözünür Etilenin reaksiyon verme kabiliyeti oldukça yüksektir Halojenlerle, sülfürik asit ve diğer çift bağ ile reaksiyon verebilen maddelerle hemen reaksiyon verdiği gibi polimerize polietileni meydana getirir % 3 ile % 34 oranında etilen ihtiva eden hava karışımı patlayıcıdır Zehir etkisi azdır Fakat çok yüksek dozu şuursuzluk meydana getirir
Etilen üretiminin takriben % 30,4'ü etil alkol, % 25'i etilen oksit, % 10'u stiren, % 10'u etilklorür ve % 15'i polietilen elde edilmesinde kullanılır Etilenin başka maksatlar için kullanılan kısmı çok azdır Etilen üretiminin büyük bir kısmı petrol ürünü gazların kraking fırınlarındaki pirolizi ile elde edilir

Bitkisel hormon olarak etilen

Olgunlaşmakta olan meyvelerin dokularında,kök nodüllerinde,yaşlanan yapraklarda ve çiçeklerde bulunan bitkisel hormondurGaz halinde bulunan tek hormondur
  • Meyve olgunlaşmasını sağlar
  • Nişastanın şekere dönüşmesini sağlar
  • Yaprak dökümünü etkiler
  • Tohum çimlenmesi ve tomurcuklanmada etkilidir
  • Salgılandığı bölgede etkilidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com